In cadrul celei de-a sasea intalniri a Clubului Byzantium, club care reuneste iubitorii si pasionatii de vinuri de calitate produse si importate de Cramele Halewood au fost prezentate in premiera vinurile producatorului sud-african de renume international Simonsig.
Simonsig menţine statutul legendar de excelenţă în pionieratul viti-vinicol croit prin devotamentul pentru calitate şi inovaţie al dinastiei Malan. Cu o experienta si cunostinte acumulate de-a lungul a zece generatii, familia Malan s-a impus ca una dintre cele mai importante Case de vinuri din Africa de Sud.
Prezenta invitatului special Pieter Malan, Director Business Development al Casei Simonsig a punctat momentele de degustare ale serii prin prezentarea istoriei si traditiei in vinuri, a familiei continuata de el alaturi de cei doi frati.
Astfel, cei peste 100 de invitati : oficialitati (E.S. Johannes Hendrik Kotze – Insarcinat cu afaceri al Ambasadei Africii de Sud si Domnul Nzaliseko Sifuba – Prim Secretar al Ambasadei Africii de Sud), reprezentanti ai presei, oameni de afaceri sau doar pasionati ai vinului si-au bucurat simturile degustand din portofoliul Simonsig urmatoarele vinuri:
Simonsig Chenin Blanc 2007; Stellenbosch (primul vin lansat de catre fondatorul Frans Malan în 1968); Simonsig Cabernet Sauvignon/Shiraz 2006; Stellenbosch(un cupaj nou de Cabernet Sauvignon şi Shiraz introdus în portofoliul Simonsig în anul 2003); Simonsig Sauvignon Blanc 2007; Stellenbosch (Simonsig a îmbuteliat pentru prima dată un Sauvignon Blanc în anul 1978 dar potenţialul a fost atins doar în ultimi 10 ani); Simonsig Cabernet Sauvignon/Merlot 2006; Stellenbosch (acest cupaj este prezent în portofoliul Simonsig înca din anii 70); Simonsig Frans Malan 2003; Stellenbosch (acest vin a fost numit dupa fondatorul companiei şi patriarhul familiei Malan); Simonsig Tiara 2001; Stellenbosch si Simonsig Vin de Liza 2006; Stellenbosch.
Experienta placuta a degustarii vinurilor a fost completata si accentuata de vinurile Byzantium din anii noi de recolta: Blanc de Transylvanie 2007, Chardonnay 2006, Rosso di Valachia 2006 si Cabernet Sauvignon 2006.
Desfasurat in cadrul deosebit al Muzeului Cotroceni in mijlocul expozitiei de pictura “Nostalgia fabulosului Bizant†al regretatei artiste Gabriela Patulea Dragut si insotit de acordurile cvartetului Arpeggione momentul a reiterat legatura indisolubila a vinului cu arta.
Grupul Halewood, cel mai mare exportator autohton de vin imbuteliat, care a primit la sfarsitul anului trecut si titlul de “Cel mai bun importator de vinuri din Romania in 2007†din partea publicatiei online vinul.ro, adauga astfel, alaturi de renumitele case de vinuri deja existentente precum Andre Lurton-Franta, Antinori-Italia, Torres si Vicente Gandia-Spania, Concha Y Toro–Chile, Trapiche-Argentina, Villa Maria-Noua Zeelanda si vinurile Simonsig- Africa de Sud. “Toate acestea sunt vinuri care inseamna ceva pentru regiunea din care provin si care sunt produse de companii de familie cu valori similare companiei noastre†a declarat Dan Ioan Muntean, Director General al Grupului Halewood.
Cu o vechime de peste 55 de ani, Cramele Halewood, au cucerit in ultimii ani, o pozitie remarcabila in domeniul producerii si comercializarii vinurilor de calitate inalta si de top, rezultat al investitiilor in perfectionarea tehnologiilor, experientei si echipei de oenologi. Cele mai cunoscute branduri ale companiei sunt: Byzantium, Prahova Valley, Cherry Tree Hill precum si spumantul Rhein Extra.
Tel: 021.23.18.559
Fax: 021.23.11.232