Intel Corporation a anunțat astăzi noi investiţii în educaţie și a lansat programul internațional de finanțare pentru studenți, Intel Challenge, la care sunt invitate să participe trei centre universitare din România: Universitatea din București, Universitatea Politehnica București și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Anunțul a fost făcut la București de Guenther Juenger, Director Corporate Affairs, Intel EMEA. Intel Challenge este o inițiativă prin care se va oferi finanţare celor mai bune planuri de afaceri trimise de studenţi, pentru a-i sprijini să îşi transforme cercetările şi ideile tehnologice în noi proiecte antreprenoriale.
“În următorul deceniu încă o jumătate de miliard de oameni vor începe să lucreze și va trebui să creăm condițiile pentru a genera locuri de muncă de calitate atât pentru ei, cât și pentru cei angajați astăzi”, a spus Guenther Juenger, Director Corporate Affairs, Intel EMEA. “Intel lucrează de mai bine de patru decenii pentru a asigura inovaţii uimitoare, iar în tot acest timp am învăţat că unele dintre cele mai bune idei abia urmează să apară. Investiţiile făcute astăzi în mod corespunzător pentru a descoperi inovatorii şi a crea industriile viitorului vor călăuzi lumea pe traseul către creştere economică”, a adăugat el.
Criteriul principal de evaluare al planurilor de afaceri înscrise la Intel Challenge va fi potențialul de impact pozitiv asupra societăţii şi de generare de profit din investiţii, prin comercializarea noilor tehnologii în domenii precum semiconductori, tehnologii mobile şi wireless, nanotehnologie şi ştiinţe ale vieţii.
Intel Challenge se desfăşoară la ora actuală pe patru continente – Europa, Asia, America de Nord şi de Sud. Mai multe informaţii despre Intel Challenge găsiţi accesând: http://www.intel.com/education/highered/entrepreneur/.
La competiție vor participa numeroase centre universitare, incluzând peste 150 de colegii ce oferă cursuri de antreprenoriat susținute de profesori formați de Intel, în cadrul unei curricule bazate pe inovație. Studenții participanți vor concura pentru premii în valoare de 150,000 dolari şi vor beneficia pe tot parcursul competiţiei de îndrumarea unor lideri şi experţi din comunitatea de afaceri. Intel estimează că în programul Intel Challenge vor fi înscrise peste 10.000 de planuri de afaceri în următorii 3 ani.
Câştigătorii regionali vor concura în noiembrie la Intel + Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge, o competiţie găzduită de Universitatea Berkeley din California. Câștigătorul va fi invitat să participe la Summit-ul Anual CEO al Intel Capital.
Extinderea angajamentului de a investi în educaţie
Guenther Juenger a reiterat faptul că educația este fundamentală pentru dezvoltarea oamenilor și economiilor peste tot în lume. Ca exemplu, el a vorbit despre Classmate PC-ul cu procesor Intel, un netbook care schimbă modul de învăţare pentru 2 milioane elevi din 30 ţări. De asemenea, el a descris impactul economic al Iniţiativei Magellan a Guvernului Portugaliei, care oferă fiecărui elev de şcoală primară câte un Classmate PC produs la nivel local.
Guenther Juenger a garantat de asemenea extinderea investițiilor Intel în educație și alfabetizare tehnologică printr-un obiectiv nou: 100 de țări să fie implicate în proiecte educaționale Intel, și mărirea pieței PC-urilor pentru a deservi 100 de milioane de noi studenți și profesori anual, până în 2014.
Proiectul “100 x 100” face parte din programul World Ahead al companiei. Lansat pentru prima dată în cadrul World Congress of IT din 2006, Programul World Ahead se angajează să aducă echipamente de calcul sustenabile la preţuri accesibile, conectând următorul miliard de utilizatori din ţările emergente din întreaga lume. Guenther Juenger a anunţat că, de la lansarea programului, Intel a accelerat livrarea a 40 de milioane de noi PC-uri prin programe susținute la nivel guvernamental şi a investit 2,5 miliarde USD în acces la Internet broadband şi WiMAX. De asemenea, Intel a instruit peste 7 milioane profesori din mai bine de 60 ţări, pentru a utiliza tehnologia la orele de clasă.
Tehnologie în serviciul mediului înconjurător
Studiile recente au estimat că, în timp ce la ora actuală industria ICT produce 2% din totalul emisiilor de carbon, implementarea ICT ar conduce către o reducere estimată de 15% a emisiilor de carbon, prin eficiență energetică și productivitate1.
Subliniind impactul pe care l-ar putea avea echipamentele de calcul cu eficienţă energetică mare, Guenther Juenger a prezentat îmbunătăţirile estimate pentru consumul de energie al microprocesoarelor Intel. În 2007, primul miliard de PC-uri cu chip-uri Intel au consumat aproximativ 320 Terawaţi. Deşi numărul de PC-uri active creşte astăzi la 2 miliarde, compania estimează că acest consum de energie va scădea la jumătate datorită unei îmbunătăţiri de 17 ori a nivelului de performanţă în computing2.
Un alt câştig din punct de vedere ecologic este faptul că utilizatorii individuali pot lua decizii informate referitoare la consumul de energie. Anumite studii estimează că, la nivel anual, consumul de energie ar putea fi redus cu 31% prin utilizarea cu regularitate a unui dispozitiv de măsurare a consumului casnic3. Subliniind încă o dată această idee, Guenther Juenger a demonstrat un concept de administrare a consumului de energie pentru o locuinţă. Home Dashboard Concept de la Intel permite consumatorilor să vadă câtă energie consumă aparatura electro-casnică pe care o au conectată în locuinţă, oferindu-le în acelaşi timp sugestii şi recomandări pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa energetică în rutina zilnică.
Despre Intel
Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.