SilivitF, Izoglobin, extractele de Urzica si de Papaya suplimenti care sustin dieta de post/dieta vegetariana pentru un organism echilibrat
Compania Vitacare lanseaza campania Supliment de sanatate cu Vitacare si Ioana, campanie nationala desfasurata la nivel national care isi propune sa informeze publicul larg asupra PREVENTIEI ca stil de abordare al sanatatii si a unei alimentatii echilibrate ca baza a unui organism sanatos. Campaniei i se alatura Lector Universitar Dr. Lygia Alexandrescu, reputat specialist in nutritie, care va da sfaturi celor interesati despre ce inseamna o alimentatie sanatoasa si ce rol au suplimentii alimentari in mentinerea unei vieti echilibrate. Pe parcursul campaniei specialistii Vitacare vor oferi informatii despre sustinerea imunitatii, importanta vitaminelor, cum se alege un supliment nutritiv, care sunt diferentele intre extracte, pulberi, care sunt cele mai bune momente pentru cura de detoxifiere, cum ne ajutam organismul in timpul dietelor vegetariene/post etc. Caravana Vitacare si Ioana va ajunge in acest an in orasele Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, primul oras in care caravana a poposit a fost Craiova, pe 6 aprilie 2011.
Prima tema a campaniei: Suplimenteaza-ti dieta de post!
Dr Lygia Alexandrescu:
Marile absente sunt proteinele? Proteinele sunt esentiale pentru cresterea si regenerarea celulara si de aceea trebuie sa faca parte si din dieta vegetariana. Studiile arata ca o dieta foarte bogata in proteine implica o serie de complicatii renale si cresc incidenta osteoporozei si de aceea chiar sunt indicate anumite perioade in care sa se consume proteine in cantitate moderata. Aproape toate alimentele cu exceptia alcoolului si zaharului sunt surse de proteine: nucile, semintele, cartofii, painea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazarea, untul de arahide, tofu, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale. Asadar proteinele nu sunt o tara pentru dieta de post.
Grasimile se consuma in cantitate prea mica in post? Nu neaparat. Dietele vegetariene sunt sarace in grasimi ceea ce explica incidenta scazuta la boli cardiovasculare, afectiuni cronice si cancer la vegetarieni. Surse de grasimi care ar putea fi utilizate limitat sunt: uleiul de masline, nucile, alunele, untul de alune, semintele, avocado si nuca de cocos. In absenta grasimilor animale ficatul este detoxifiat si regenerat. Ficatul este considerat pe buna dreptate un adevarat laborator al organismului uman deoarece indeplineste peste 500 de functii printre care: de digerare a grasimilor, de asigurare a rezervelor de nutrienti, de filtrare a toxinelor si a reziduurilor din sange, de sintetizare a unor tipuri de proteine, etc.
Dr Razvan Alexandru, Director General Vitacare:
Mineralele de tipul calciului, fierului, zincului se gasesc in cantitate suficienta in alimentele de post? Calciul este mineralul necesar unui sistem osos echilibrat se gaseste in cantitati suficiente in: legume proaspete cu frunze verzi (salata verde), tofu, seminte de susan, soia, smochine, broccoli, nuci si seminte. Zincul este furnizat de alimentele vegetariene, chiar in cantitate mai mare decat cea recomandata zilnic. Se gaseste in cereale neprelucrate, legume proaspete si nuci. Fasolea uscata si legumele verzi sunt principalele surse de fier din hrana vegetariana. Absorbtia fierului este favorizata de prezenta vitaminei C si deci consumul alimentelor bogate in vitamina C, alaturi de cele bogate in fier este mai mult decat recomandat. Alte surse de fier sunt: lintea, soia, mazarea, prunele, smochinele si strugurii. Pentru a prevenia anemia in post putem beneficia de suplimentare din extracte naturale.
Dr Lygia Alexandrescu:
Pentru ca numai la inceputul lunii martie urzica este comestibila, Vitacare recomanda pentru intregul an, suplimentul Urzica, un extract de urzica cu efecte diuretice, cu o extraordinara capacitate de curatare si detoxifiere a organismului, si cu efect in reducerea celulitei. Extractul din frunze de urzica are efecte astringente, prevenind aparitia infectiilor la nivelul tubului digestiv. Datorita continutului bogat in clorofila, intareste organismul, imbunatateste schimbul de substante si functia fiziologica a organelor. Folosirea urzicii se recomanda persoanelor care au o munca fizica si psihica solicitanta , dar si copiilor care in perioada de crestere au necesitati speciale. Extractul de urzica este recomandat ca fiind un bun diuretic, inlatura astfel din organism surplusul de apa si toxinele, ajuta la imbunatatirea imunitatii si reduce frecventa bolilor infectioase , ajuta la reducerea intinderii eczemelor la copii, contribuie la desfundarea foselor nazale pentru o mai buna respiratie, actioneaza favorabil in timpul menstruatiei , ajuta la mentinerea in limite normale a nivelului zaharului in sange, ajuta la reducerea simptomatologiei in adenomul de prostata .
Procesul de detoxifiere prin care trece organismul in perioada postului poate fi sustinut si de proprietatile unui extract din fructe de papaya, supranumit si fructul ingerilor. Papaya contine papaina, cea mai importanta enzima ce se regaseste atat in frunzele, cat in fructele plantei tropicale. Aceasta enzima este asemanatoare cu o substanta produsa de organismul uman, pepsina, cu rol in digerarea alimentelor. Bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si alte minerale precum si vitamine (contine mai multa vitamina C decat kiwi) A, C, E si cu un continut de beta-caroten mai mare decat morcovul, fructul de Papaya prezinta numeroase beneficii asupra organismului, antiimbatranire si detoxifiante, fiind totodata un bun energizant. Vitacare recomanda Papaya ca remediu pentru problemele digestive. Ingredientele active din extractul de papaya sunt recunoscute pentru proprietatile lor de regenerare si efectele diuretice. Papaya contine papaina, cea mai importanta enzima ce se regaseste atat in frunzele, cat in fructele plantei tropicale. Aceasta enzima este asemanatoare cu o substanta produsa de organismul uman, pepsina, cu rol in digerarea alimentelor.
Dr Lygia Alexandrescu:
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:
Tincuta Ionescu, tincuta@hook.ro, 0740 061 735
Ioana Lucescu, ioana@hook.ro, 0722 263 773 , 0756 046 096
tincuta@hook.ro