Sfecla roşie este recomandată, de regulă, persoanelor obeze pentru că are un conţinut scăzut de glucide. Mai conţine săruri minerale şi vitaminele A, B şi C. Are proprietăţi energetice, depurative, diuretice, de echilibrare a sistemului nervos, laxative, tonice şi de stimulare a producerii hematiilor, leucocitelor şi trombocitelor.Totodată, sfecla roşie provoacă o uşoară scădere a tensiunii, stimulînd transformarea, la nivelul ficatului, a glucozei în glicogen. Consumul de sfeclă roşie reglează metabolismul lipidelor. Specialiştii în fitoterapie o recomandă chiar şi în cazurile de cancer, datorită capacităţii sale de a limita dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicării celulelor canceroase. Mai este indicată în caz de alergie la polen, ateroscleroză, afecţiuni cardiace, TBC, constipaţii cronice, gripă sau stări nervoase.www.evenimentul.ro