Sanatate

Remedii pentru întărirea imunităţii organismului

Una dintre cauzele principale care slăbesc imunitatea organismului este poluarea, în egală măsură cu alimentaţia nesănătoasă şi cu stresul. Aceasta este concluzia terapeutului naturist Ioan Groza, din Arad, membru ANATECOR: “Recomand oamenilor ca, în primul rând, pentru întărirea imunităţii organismului şi o mai mare rezistenţă a acestuia la răceli şi gripe, să consume macerate sau ceaiuri vitaminizante de măceşe, fructe de cătină albă, mere, fructe de porumbar, frunze de urzică vie, flori, frunze şi fructe de păducel, frunze de păpădie, fructe şi frunze de afin, zmeur şi mur”.

Dl Groza ţine să precizeze şi cum se foloseşte fiecare parte din plantă: “Din flori, frunze şi pulpa fructelor se prepară infuzie, iar din seminţe, coajă şi rădăcină se prepară decoct, adică se fierb. Seminţele se fierb 5-6 minute, coaja 5-10 minute, iar rădăcina 15 minute. Este bine ca maceratele să se prepare la rece, prin înmuierea plantei în apă rece, de seara şi pînă dimineaţa. Fructele de cătină albă se pregătesc astfel: la o lingură de fructe zdrobite se adaugă 250 ml de apă rece, se amestecă bine cu o linguriţă şi, după câteva ore, se strecoară. Se consumă fie ca atare, fie cu miere. Fructul zdrobit, rămas după strecurare, se fierbe 5 minute în 250 ml de apă şi se bea”.
Mai este recomandată cura cu tinctură de propolis (concentraţie de 20-30 la sută, 20-30 de picături zilnic, diluate în 100 ml de apă, timp de 1-2 săptămâni), cura cu polen (2 linguriţe pe zi, timp de o lună), usturoi (3-5 căţei zilnic, 2-3 săptămâni, sau se beau câteva înghiţituri de macerat de usturoi, 2-3 săptămâni), hrean (ca salată sau ca macerat), lămâi, ridiche neagră şi mere.
O notă aparte face argila. Sfatul d-lui Groza, un argilist de certă valoare, este să se consume numai apa de argilă galbenă, care se prepară astfel: “Un borcan de 5 litri se umple seara, cam un sfert, cu argilă şi se completează apoi cu apă. Se amestecă de câteva ori în decurs de 1-2 ore cu o lingură de lemn şi se lasă până a doua zi, când apa s-a limpezit. Se îndepărtează corpurile uşoare de la suprafaţă, apoi se ia din lichid şi se strecoară prin tifon. Se pot bea 0,5-1,5 litri zilnic, timp de cel puţin trei săptămâni. După ce se termină lichidul din borcan, se mai umple cu apă încă o dată, peste argila deja depusă”.
Această apă de argilă, spune dl Groza, nu numai că menţine sănătatea dar vindecă şi foarte multe boli.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *