LifeStyle

Remedii naturiste pentru viitoarele mamici

Femeilor însărcinate le este foarte indicat câte un pahar de suc de caise pe zi; de asemenea 100-150 de grame de caise uscate le sînt de mare ajutor viitoarelor mame care sînt anemice. Lămâia şi pepenele galben sînt recomandate celor care au greţuri, iar nucile sînt incluse în regimul alimentar pentru normalizarea conţinutului sângelui. Morcovul poate fi consumat sub orice formă, el contribuind la dezvoltarea fătului. Fructele de merişor pot fi folosite în alimentaţie. Se poate pregăti de asemenea o infuzie din frunze de merişor – 20 de grame de plantă la un pahar cu apă fierbinte; se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară; se ia câte o lingură de infuzie de trei ori pe zi în cazul umflăturilor apărute la femeile însărcinate, în cazurile pielonefrită sau de diabet zaharat. Decoctul din rădăcini de valeriană este indicat în cazul toxicozei timpurii a femeilor însărcinate: două linguriţe de plantă uscată se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se fierb 15 minute, apoi se strecoară; se adaugă apă până se ajunge la volumul iniţial; se ia câte o lingură de decoct de trei ori pe zi. Pentru prevenirea naşterilor premature este recomandat decoctul din rădăcini de iarbă-mare: o lingură de plantă se pune într-un pahar cu apă, se fierbe 30 de minute, se strecoară şi se adaugă apă până la volumul iniţial, se ia câte o lingură de decoct de trei ori pe zi. Femeilor însărcinate anemice le sînt de mare ajutor şi fragii de pădure, fie fructe, fie decoctul din frunze – 20 de grame de frunze la un pahar cu apă fierbinte, se fierb 10 minute, se lasă la infuzat două ore, apoi se strecoară şi se adaugă apă până la volumul iniţial; se ia câte o lingură de decoct de trei-patru ori pe zi. În cazul hemoragiilor postnatale sînt recomandate fructele de călin din care se pregăteşte o infuzie: una-două linguri de fructe uscate se pun într-un pahar de apă fierbinte, se lasă la infuzat patru ore, apoi se strecoară, se bea câte un pahar de infuzie de trei ori pe zi. În cazul vărsăturilor se foloseşte roiniţa: patru linguri de plantă se pun într-un pahar cu apă fierbinte şi se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară; se bea câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi, înainte de masa.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *