Cura cu “sucul Breuss”
Acest suc este rezultatul unei combinatii de sucuri de legume proaspete: sfecla rosie (300 ml), morcov (100 ml), telina (100 ml), ridiche neagra (50 ml) si sucul de la un cartof potrivit ca marime. Intr-un studiu prospectiv, realizat pe 25 de bolnavi de leucemie, s-au obtinut rezultate satisfacatoare an ceea ce priveste cresterea an greutate si ambunatatirea tabloului sanguin, deteriorat anterior de citostatice.
Pana an 1990, cu tratamentele lui Rudolf Breuss au fost vindecati 45.000 de bolnavi de cancer sau boli aparent incurabile. In leucemie, el recomanda 250 ml din acest suc, zilnic, baut cu anghitituri mici pe parcursul zilei, anainte de masa, timp de 42 de zile; evitarea carnii, a branzeturilor si chiar a mancarii reancalzite. Breuss insista foarte mult pe suportul moral al rudelor apropiate, pe eliminarea starilor depresive si a experientelor negative, cu ajutorul tehnicilor de relaxare, a exercitiilor fizice si de respiratie.
Retinoizii din sfecla rosie (200 pana la 400 ml suc, zilnic) sant o mare speranta pentru bolnavii de leucemie. Intr-un studiu realizat an China si repetat de curand la Paris, pe loturi comparative de bolnavi de leucemie, s-a relevat un procent de supravietuire cu 35 la suta mai mare la pacientii tratati cu retinoizi antitumorali. Acidul retinoic reduce capacitatea de diviziune a celulelor, fortand celule clonate sa se matureze normal si sa-si reia functia de origine. Tretinoinul, care este un metabolit natural al retinolului, a demonstrat deja lumii medicale capacitatea sa de a inhiba proliferarea liniilor celulare hematopoietice (celulele precursoare ale leucocitelor). Asa se explica de ce utilizarea sa an leucemia acuta promielocitica a permis obtinerea de remisiuni complete, la 85 la suta dintre bolnavi. Sucul de Aloe vera
Cercetatorii japonezi au pus an evidenta an Aloe vera trei agenti antitumorali: emodina, mamosa si lectina, ajungand la concluzia ca aceste substante controleaza carcinogeneza, fiind foarte eficiente an tratamentul leucemiilor. Detinatorii plantei vii (este vorba de specia Aloe barbadensis Miller) trebuie sa andeparteze frunza de planta, s-o taie longitudinal si sa andeparteze anvelisul exterior. Sucul care rezulta se consuma an cantitate de 50 ml/zi (1 lingura, de 3 ori/zi), anainte de masa, iar an cazurile mai severe, cate 100-150 ml/zi (2-3 linguri, de 3 ori/zi). Metoda traditionala de preparare cu vin si miere nu este prea eficienta. Planta are un puternic efect de detoxifiere si epurare (fiind indispensabila an cursul tratamentului citostatic), regenereaza si ajuta la revitalizarea rapida a organismului. Prin cei 23 de imunostimulatori pe care ai contine, Aloe vera controleaza disfunctionalitatile sistemului imunitar din leucemie, dar valoarea ei argumentata prin studii medicale poate fi anca mult dezvoltata.
Cura cu polen si argila
Polenul, cate 30-40 g/zi, mestecat andelung si anghitit anainte de mese, acopera necesarul energetic al bolnavului, daca se au an vedere tulburarile metabolice grave din leucemie. Previne infectiile prin antibioticele naturale cu spectru larg pe care le contine si, an plus, contine o substanta puternic antitumorala.
Argila, cate 1 lingurita pe zi, dizolvata an apa timp de 12 ore, se administreaza dimineata, an vederea sterilizarii tractului digestiv si prevenirii suprainfectiilor. Trebuie folosita ansa numai argila de buna calitate, ambalata an conditii corespunzatoare, cumparata de la magazinele Plafar.
Cereale si Ginseng
Cerealele yang – graul, orezul, hrisca si meiul, sub forma de supe terci sau an asociatii simple cu miere si polen ajuta la corectarea anemiei si la diminuarea splenomegaliei si hepatomegaliei. Cerealele sant alimente naturale foarte consistente, ce pot constitui baza nutritiva a bolnavului. Alaturi de sucul de Aloe vera, cerealele au capacitatea de a regenera tesuturile contaminate radioactiv, fiind indispensabile an cursul sedintelor de radioterapie.
Ginseng-ul (2 tablete/zi) si sucul din frunze de patrunjel, cate 100-200 ml suc/zi, ajuta la refacerea numarului de trombocite scazute an leucemie si au o contributie majora la refacerea maduvei osoase si tonifierea organismului.
Tratamentul propriu-zis, pe cale interna
Regimul alimentar se va baza pe cat mai multe legume crude (mai ales usturoi si hrean) si fructe crude. Nu se va consuma carne de porc, de evitat fiind si celelalte tipuri de carne. Oricum, este bine ca renuntarea sa se faca treptat.
• Ceai din plante medicinale
Se prepara un amestec din urmatoarele plante: coada calului, coada soricelului, galbenele, frunze si radacini de papadie, frunze si flori de pelin, sanziene galbene (dragaica), flori si mladite de soc, sunatoare, rostopasca si frunze de urzica vie. Se pune cate o jumatate de lingurita din fiecare planta la 5 cani de apa. Mai antai se fierb radacinile 8-10 minute (decoct), adaugandu-se an aceeasi apa frunzele si florile; se infuzeaza an 2-3 clocote. Se beau, zilnic, 3-5 cani din acest ceai, caldut sau rece, neandulcit, o cana pe stomacul gol, dimineata, apoi restul de cani, antre mese. Se administreaza timp de 2-3 luni. Se repeta, daca este necesar, cu o pauza de 2 saptamani.
Coada soricelului, urzica vie si pelinul cresc eritrocitele (stimuleaza productia de globule rosii), rostopasca, sanzienele, socul si coada-calului au efect depurativ, iar obligeana si spanzul au rol de stimulare a imunitatii pasive.
• Macerat din radacini de obligeana
Se pune 1 lingurita de radacina maruntita an 1/4 l de apa rece si se lasa la macerat 8-12 ore, apoi se ancalzeste pe baia de aburi, antr-un vas cu apa, cat sa suporte mana. Se strecoara si se pastreaza la rece, dar se consuma la temperatura camerei. Se beau 6 linguri/zi, antre mese, timp de 3-4 saptamani. Se repeta, daca este necesar, dupa o pauza de 1-2 saptamani.
• Apa limpede de argila galbena
Se pun cel putin 5 linguri de argila galbena la un litru de apa rece si se amesteca de cateva ori, timp de doua ore. Dupa cel putin 4 ore de stat, apa se poate consuma, separandu-se de argila, prin golirea din pahar, cand se bea. Apa nu se depreciaza. Se consuma 0,5 l/zi, timp de 1-2 luni sau o perioada andelungata de timp, chiar si cativa ani.
• Ceai din radacina de spanz
Se infuzeaza radacina astfel: prima zi – 1 cm de radacina an 1/4 l apa clocotita (se dau doua clocote), se racoreste si se ia 1 lingurita de ceai, antre mese (restul de ceai se arunca); ziua a II-a – 2 cm de radacina an 1/4 l apa si se beau 2 lingurite; ziua a III-a – 3 cm radacina an 1/4 l apa si se beau 3 lingurite (1+1+1); ziua a IV-a – 4 cm an 1/4 l apa si se beau 4 lingurite. Urmeaza o pauza de 2-4 zile, pentru ca organismul sa aiba timpul necesar obisnuirii cu alcaloidul din spanz, care este o substanta toxica. In ziua a V-a a consumului de spanz, se pun 5 cm de radacina an 1/4 l apa si se beau 5 lingurite. Se continua an acest mod, marind doza zilnic, adaugandu-se fiecarei zile cate 1 cm de radacina si cate o lingurita de infuzie. Astfel, se vor bea cate 6-7 lingurite, pana la cel mult 10 lingurite (respectiv 10 cm de radacina). Dupa fiecare 4 zile, se face o pauza de 2-4 zile. Cand se ajunge la 10 cm de radacina (10 lingurite de ceai), se mentine doza zilnica de 10 cm, timp de 4 zile, apoi tratamentul se antrerupe. Acest tratament dureaza 3-4 saptamani, cu o pauza de 1-2 saptamani. Se reia, daca este necesar.
Tratamentul cu spanz se va antrerupe imediat daca apar diaree, greata, varsaturi sau ameteli puternice.
Tratament pe cale externa
• Bai cu cimbru si rostopasca
Se amesteca 100 g cimbru cu 100 g rostopasca si se fierbe an 10 l de apa, timp de 1/2 ora. Ceaiul rezultat se adauga an apa de baie. Nivelul apei din cada trebuie sa fie pana imediat deasupra rinichilor (se sta an cada an sezut). Apa va avea o temperatura potrivita. Baia dureaza 20 de minute. Se fac 4-6 bai consecutive, cate una pe zi, pauza apoi 2-3 zile; se repeta de cateva ori, 2-3 saptamani, numai daca este necesar.
• Tamponari cu ceai concentrat din radacina de spanz
Se infuzeaza o lingurita de radacina de spanz an 1/4 l apa fierbinte, se raceste, se strecoara si se pune antr-o sticla, pe care se lipeste o eticheta cu inscriptia: SPINZ OTRÄ‚VITOR. Se utilizeaza numai pentru tamponari externe. Tamponarile se fac astfel: se anmoaie vata sau tifon an solutie si se tamponeaza diferite parti ale corpului, progresiv, la intervale de 1-2 ore, dar nu se tamponeaza tot corpul o data. Se pot face 3-4 tamponari zilnic, timp de o saptamana. Urmeaza o saptamana de pauza, apoi se repeta tamponarile o saptamana. Tratamentul dureaza 1-2 luni si se repeta numai daca este cazul.
• Cataplasme cu argila galbena
Se face o pasta din argila cu putina apa si se antinde pe coloana vertebrala, pacientul fiind antins pe burta. Se sta astfel timp de 1-2 ore, acoperind argila de pe coloana cu tifon si cu un plastic. Durata tratamentului este ca la tamponari.
de retinut!!
am diagnostic leucemie mieloida acuta.ce tratamente naturite imi recomandati?