Pentru oprirea proceselor degenerative din organism, întîrzierea bătrîneţii şi a fenomenelor atrofice aferente acesteia, am solicitat mai multor specialişti cu experienţă diverse formule de tratament şi reţete ale unor remedii naturale care să ajute în acest sens.
Prima reţetă ar fi un ceai, decoct 5-10 minute, din saschiu mic, rădăcină de lemn dulce, ghimpe, frunze şi fructe de afin, flori de sulfină, scoarţă de salcie, măceşe, fructe de cătină albă, frunze, flori şi fructe de păducel, cimbrişor, toate în părţi egale. Se consumă cîte 1-2 l/zi, cîte o cană înainte de masă, iar restul între mese, pentru a ne potoli setea. Cura durează 1-2 luni/trimestru.
Se mai recomandă ulei de peşte, ulei de soia şi de măsline, 1-2 linguri/zi, dimineaţa, înainte micului dejun. În ulei se amestecă 10-15 picături de zeamă de lămîie. Cura durează 1-2 săptămîni pe lună, cu pauză de o lună pe trimestru sau 2-4 luni pe an.
Indicată este şi emulsia de argilă, 200 ml de 3 ori/zi, înainte de masă, într-o cură de 2-3 săptămîni pe lună, cu pauze de o lună pe trimestru. Efecte deosebite au produsele apicole: lăptişor de matcă pentru femei şi apilarnil pentru bărbaţi, polen şi miere.
În regimul alimentar se vor suplimenta, mai ales, nutrienţii care conţin vitaminele B13, B6, E, C şi coenzima Q10, mineralele seleniu, zinc şi magneziu, acizi nucleici (grîu germinat, tărîţe, fulgi de ovăz, sparanghel, spanac, ceapă, ciuperci, peşte, ficat), precum şi enzime.
Acest tratament nu exclude combaterea bolilor.
Sursa: www.evenimentul.ro