Muzeul Naţional de Geologie desfăşoară în luna octombrie prima lecţie din cadrul proiectului educaţional Pământul, a treia planetă de la Soare.
Prima lecÅ£ie „Geologia – ÅžtiinÅ£a Pământului†este o introducere în lumea geologiei ÅŸi o familiarizare cu noÅ£iunile specifice ei. Vor fi explicate principalele cuvinte cheie ale lecÅ£iei, căutându-se o conexiune cu termeni familiari vârstei. ÃŽn cadrul aplicaÅ£iei, copiii vor lua contact cu principalele “obiecte†şi unelte ale geologului pe care, împreună cu tutorele lecÅ£iei, vor încerca să le identifice ÅŸi clasifice în funcÅ£ie de întrebuinţări.
Proiectul Pământul, a treia planetă de la Soare îşi propune să provoace curiozitatea copiilor prin problematizarea şi explicarea unor fenomene din universul apropiat. Structura proiectului reprezintă o cale de cunoaştere activă a lumii înconjurătoare, valorificând experienţa de viaţă a elevilor şi venind în completarea programei şcolare.
Partea aplicativă a proiectului constă în experimente simple care vizează să le fixeze noţiuni elementare şi să le explice fenomene care se petrec frecvent chiar în spaţiul imediat lor fără ca ei să fie conştienţi de acest lucru.
Proiectul se adresează claselor din ciclul primar care au în programă lecţii de ştiinţe ale naturii şi ştiinţe ale pământului.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numărul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.