Sanatate

Mancarurile, sursa inepuizabila de… afrodisiace

Mincarea cu puteri afrodisiace a fascinat dintotdeauna, indiferent daca a fost vorba de experti sau de novici in domeniul artei culinare. Acest lucru poate fi realizat gratie unor substante de origine animala sau plante, care, adaugate in mincare, nu numai ca ofera acesteia o savoare deosebita, dar ii dau si proprietati afrodisiace.

Ambra are proprietati afrodisiace mai slabe, in schimb este foarte utilizata in parfumarea cafelei turcesti.

Radacina de Angelica are si proprietatea de a feri organismul de afectiuni cardiace. Este folosita pentru parfumarea unor lichioruri si pare sa fie mai eficienta in cazul femeilor decit al barbatilor. ÃŽn secolul al XVIII-lea era folosita pentru combaterea frigiditatii.

Caviarul contine un numar important de vitamine, fiind bogat in fosfor, ceea ce favorizeaza activitatea celulelor nervoase. Puterea lui afrodisiaca este intarita de un pahar de vodca.

Daca femeile ar sti ce puteri are telina asupra barbatilor ar fi in stare sa gateasca in fiecare zi numai mincare cu aceasta leguma! În Roma antica, telina era inchinata ca ofranda lui Pluto, zeul sexului. Şi in Evul Mediu telina era la loc de cinste, fiind considerata un mijloc infailibil pentru o femeie de a avea baieti. Ţelina este excelenta pentru musculatura, pentru circulatia singelui, reduce colesterolul si face bine la inima.

Cuisoarele sint o alta sursa naturala de efecte afrodisiace. ÃŽn plus, ajuta in cazurile de oboseala psihica si fizica, precum si la imbunatatirea memoriei.

Coriandrul are un efect euforic, mai ales asupra femeilor. Se poate pune in mincare, cit si in vin, dar barbatii nu trebuie sa faca abuz, pentru a evita efectul opus celui dorit.

Ghimbirul este un apanaj al activitatilor sexuale de cind a inceput sa fie cunoscut de om. Se pune in bauturi, provocind excitarea simturilor. Excesul de ghimbir poate provoca bufeuri sau iritatia intestinului.

Gingsengul este un stimulent hormonal extrem de puternic. Aceasta planta asiatica stopeaza semnificativ procesul de imbatrinire si confera forta si energie.

Bulbul de iris, pisat si transformat in pudra, este considerat un bun afrodisiac atit pentru femei, cit si pentru barbati. Pudra de iris se poate introduce in vin (la un litru alb de vin sec mergind 8 g de scortisoara, 8 g de pudra de iris, 8 g de ghimbir si 125 g de zahar. Dupa ce se lasa la macerat, timp de 24 de ore, se filtreaza. Dupa aceea, se adauga migdale, iar vinul este lasat sa se aseze).

Florile de iasomie sint folosite la parfumarea lichiorurilor si au un puternic efect afrodisiac. Atentie insa, la semintele de iasomie, care sint otravitoare.

Mustarul actioneaza asupra activitatii glandelor sexuale. Exista trei tipuri de mustar: alb, negru si galben. Mustarul alb a fost folosit cu mult succes in Evul Mediu, semintele fiind amestecate cu must sau suc de grepfrut.

Moscul a fost folosit din vechime nu numai pentru excelentele sale calitati afrodisiace, dar si pentru vindecarea febrei tifoide, a epilepsiei, tusei convulsive si pneumoniei.

Rozmarinul actioneaza asupra centrilor nervosi si asupra circulatiei singelui. Frunzele si crengutele de rozmarin se pot introduce intr-o sticla cu alcool de 70 de grade, fiind lasate la macerat timp de o saptamina. Dupa aceasta, se poate bea cite o lingurita din aceasta potiune, amestecata cu putin ceai. Efectul afrodisiac este asigurat.

Åžofranul are un efect stimulator al zonelor erogene. Un consum prea mare de sofran poate duce la accese necontrolate de ris.

Cimbrul are un efect puternic mai ales asupra barbatilor. Le stimuleaza agresivitatea, desi planta este numita iarba bucuriei.

Vanilia combate astenia sexuala si actioneaza benefic asupra sistemului nervos central. Vanilia poate fi folosita atit la parfumarea dulciurilor, cit si a apei.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *