Suferinzilor de hipertensiune arterială li se recomandă să amestece o lingură de miere, o lingură de suc de sfeclă roşie, o lingură de suc de hrean (înainte de a fi dat pe răzătoare, hreanul trebuie ţinut în apă timp de 36 de ore) şi sucul de la o lămîie. Se ia cîte o lingură din acest amestec, de 3 ori/zi, cu o oră înainte de masă. În cazurile de stenocardie, se amestecă sucul de la două lămîi, sucul din două frunze mari de aloe şi 500 g de miere. Se lasă la macerat într-un vas bine închis, timp de 7 zile, în frigider. Se ia cîte o lingură, de 3 ori/zi, înainte de masă. Pentru ateroscleroză, folosiţi usturoi şi miere: o căpăţînă de usturoi pisat se amestecă în sucul de la o lămîie şi două linguriţe de miere. Amestecul se administrează în două doze, dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înainte de masă.
Cardiacii, în special persoanele de vîrsta a treia cu afecÅ£iuni cardiace, este bine să ia, zilnic, cîte o lingură de miere. Aceasta hrăneÅŸte muÅŸchiul cardiac cu zaharurile direct asimilabile pe care le conÅ£ine – glucoza ÅŸi fructoza. Mai ales după 40 de ani, miocardul are nevoie de hrană suplimentară. De multe ori, atunci cînd simÅ£im că ne înÅ£eapă inima, ne liniÅŸtim dacă luăm o linguriÅ£a, două de miere într‑un pahar cu apă.
Sursa: www.evenimentul.ro