Stiri

Lifestyle: un parfum te scoate în evidență

Producătorul de autoturisme Porsche a lansat to linie de parfumuri pentru a testa piața. The Essence of Porsche Design este rezultatul unui joint venture între Porsche şi Azzaro. Parfumul a fost conceput în raport cu prototipul tânărului “urban”, inteligent, sportiv şi senzual, cu vârsta între 25 şi 50 de ani. Nu oricine folosește parfumuri și de aceea este bine să ieși în evidență.

parfumuri lifestyle

Pînă la urmă parfumul este doar o combinație chimică între uleiuri esențiale, arome din diverse componente și de asemenea solvenți, fixativi și alte elemente care asigură păstrarea mirosului. Diferența între parfumul original și cel contrafăcut stă în intensitatea mirosului și durata sa în timp. Și da, deodorantele de 48 sau 72 de ore nu se păstrează deloc atâta timp și nici nu au un parfum adevărat. Sunt doar soluții anti-perspirație, cele mai eficiente fiind cu simplul bicarbonat care poate fi luat de la alimentara mai ieftin.

Parfumurile reprezintă o industrie globală de 30-36 miliarde de dolari, asta fără a vorbi despre piața gri sau neagră unde imitațiile și copiile generează miliarde de dolari pe an. Proporția de aromă folosită influențează intensitatea parfumului și rezistența lui în timp. Cu cât este o concentrație mai mare de aromă parfumul va fi simțit mai mult timp și mai intens…
Parfumeriile cu tradiție păstrează mereu secrete rețetele parfumurilor. De asemenea ei pregătesc în fiecare an noi generații de specialiști în miros care sunt folosiți la crearea de arome noi, detectarea celor tradiționale și așa mai departe. Doar un astfel de expert poate detecta un parfum falsificat. Din păcate piața este inundată și de produse contrafăcute, așa că, să fiți atenți de unde cumpărați.

Cuvântul parfum, folosit în zilele noastre, provine din limba latina “per fumus” și înseamnă “prin fum”. Parfumeria, sau arta preparării parfumurilor, a luat naștere în Mesopotamia antică și Egipt, și a fost rafinat în continuare de Romani și Perși.

Deși parfumuri și parfumerii au existat în India, o mare parte din aromele lor se bazează pe tamâie. Primul chimist înregistrat a fost o femeie pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori, uleiuri și obligeana, cu alte aromatice, iar apoi le-a filtrat și le-a pus înapoi, repetând procedura de nenumarate ori.

Arheologii au descoperit, în 2005, cele mai vechi parfumuri în Pyrgos, Cipru. Aceste parfumuri au o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Parfumurile au fost descoperite într-o parfumerie antică. În epoca veche, oamenii au folosit ierburi și condimente precum migdale, coriandru, mirt, rasina de conifere, bergamot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *