LifeStyle

Lacul Morii: 12 tone de deseuri colectate de voluntari

Sambata, 17 aprilie 2010, voluntarii Liceului Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti au igienizat imprejurimile Lacului Morii si au plantat copaci in zona dintre lac si Parcul Crangasi. Sambata dimineata, incepand cu ora 09.00, aproximativ 300 de voluntari, dintre care 200 de elevi de la Liceul Teoretic Grigore Moisil, au colectat 12,8 tone de deseuri menajere si 1,68 tone de PET-uri de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insula. Deseurile au fost stranse in saci oxobiodegradabili, ridicate imediat si transportate la groapa de gunoi sau la centrele de valorificare. Voluntarii au montat in parcul Crangasi panouri pentru colectarea gumei de mestecat utilizate, iar in spatiul dintre lac si Parcul Crangasi au plantat copaci si au amenajat o zona verde.
Actiunea de ecologizare a zonei Lacului Morii face parte din proiectul “Make it a better place”, realizat de Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, proiect desemnat castigator al competitiei de proiecte pe teme de mediu “Brosura ECO”, lansate la inceputul anului de ECDL ROMANIA in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.
Prin actiunea noastra, am oferit un model comunitatii locale, precum si un imbold autoritatilor, pentru a acorda mai multa atentie si mai multe fonduri pentru ocrotirea mediului. Ne bucuram ca, pe langa voluntarii liceului nostru si reprezentantii partenerilor proiectului, initiativa a implicat si persoane aflate la acel moment in parc, a declarat Ioana Neacsu, Director al Liceului Teoretic Grigore Moisil.
Partenerii acestei initiative au fost: Primaria Sectorului 6 prin Administratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane, Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Nationala Apele Romane, ECDL ROMANIA prin proiectul Brosura ECO din campania Click pe Verde!, Microsoft Romania prin proiectul Scoli Inovative, din cadrul programului Parteneri pentru Educatie, si SC URBAN SA.

Lacul Morii
Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protectia Capitalei impotriva inundatiilor. Amenajarea sa a fost finalizata in anul 1986, are o suprafata de 220 ha si un volum de cca 20 milioane metri cubi de apa, fiind cea mai mare oglinda de apa de pe teritoriul Capitalei. Lacul este in prezent un element de atractie, in special pe timpul verii, cand este luat cu asalt de sute de oameni aflati in cautare de soare si de relaxare. In partea de nord, se afla o insula unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind insa populata doar de pescari si persoane care fac jogging.
Despre Liceul Teoretic Grigore Moisil
Liceul Teoretic Grigore Moisil a fost infiintat in anul 1967, iar la ora actuala numara 770 de elevi si un colectiv de 54 cadre didactice. In liceu se desfasoara o sustinuta activitate ce vizeaza integrarea noilor tehnologii informationale si comunicationale in procesul didactic, in cadrul disciplinelor curriculare obligatorii si a celor la decizia scolii. Incepand cu anul scolar 2007 – 2008, liceul deruleaza proiectul portal.moisil.ro, printr-un program de Granturi pentru Dezvoltare Scolara, finantat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in cadrul unui parteneriat public-privat. In anul scolar 2009 – 2010, Liceul Teoretic Grigore Moisil a fost inclus in randul celor 30 de scoli inovative din lumea intreaga, in cadrul Innovative World Forum desfasurat in Salvador, Brazilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *