Remediul cel mai simplu si sigur in combaterea intoxicatiei alcoolice este recomandat de majoritatea fitoterapeutilor ca fiind infuzia de cimbrisor: (un pumn de planta uscata la 1 l apa clocotita; se raceste, se pune intr-un termos si se consuma cite o lingura plina la fiecare sfert de ceas). Tratamentul dureaza 2 saptamini in intoxicatia alcoolica acuta si 4 saptamini in cea cronica, fara nici o intrerupere pe parcurs. Cimbrul are proprietatea de a actiona asupra ficatului, curatindu-l de toxine si provocind repulsie fata de consumul de alcool.
Foarte eficient este un decoct, 2-3 la suta, din amestec in parti egale de pedicuta, trei frati patati, frunze de papadie, mesteacan si patrunjel, macese si teci de fasole. Se consuma cite 200 ml, de 3-4 ori/zi, intre mese, indulcit cu putina miere de albine. Se mai recomanda ulei de menta si de ienupar, 5-15 picaturi din fiecare, in putina apa calda, timp de 2-3 saptamini, carbune de lemn, argila, otet de mere, bors de tarite, macerat de orez, drojdie de bere si propolis.
Se mai poate amesteca o lingura boia de ardei iute cu 12 linguri rachiu de vin. Se dilueaza 4-5 picaturi din aceasta esenta cu o lingura de apa. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol.
Mahmureala poate fi combatuta cu ceaiuri de menta, pelin, salvie si sovirv. Efecte deosebite are ceaiul de rozmarin.
Sursa: www.evenimentul.ro