Daca numeroasele diete pe care le-ai incercat nu au dat rezultate sau pur si simplu crezi ca nu sunt de ajuns, gandeste-te atunci ca nu ar fi rau sa incerci un sport care sa iti solicite fizicul, dar care sa te si relaxeze in acelasi timp.
Exista doua tipuri de activitati sportive: aerobe (jogging, baschet, inot, aerobic – in general cele care stimuleaza inima si circulatia sangelui) si anaerobe (tot ce inseamna sport de sala, cum ar fi ridicarea greutatilor).
Un sport care iti ofera atat dezvoltare armonioasa pentru corp, cat si relaxare pentru psihic este inotul.
Inotul, practicat cu regularitate, ofera rezistenta cardio – pulmonara, stimuleaza circulatia sangelui, ajuta la dezvoltarea musculaturii, mentine o presiune arteriala normala, iar riscul ca inima sa sufere afectiuni se reduce considerabil.
Prin miscarile pe care le implica, inotul ajuta la o dezvoltare armonioasa a abdomenului, coapselor si gambelor, dezvolta flexibilitatea, fortifica articulatiile, iar pe termen lung ajuta la eliminarea unor stari depresive sau de anxietate.
Mai mult decat atat, acest sport dezvolta imunitatea, se fortifica aparatul cardiovascular si respirator, previne astmul si stimuleaza pofta de mancare, oferind in timp un somn linistit si odihnitor. De asemenea, inotul dezvolta increderea in sine, spiritul de independenta, inteligenta emotionala si capacitatea de concentrare.
O varianta a inotului e aqua – gym – ul, care reprezinta realizarea unor serii de exercitii de gimnastica in bazin. Se pot arde multe calorii prin intermediul acestui sport acvatic, insa totul depinde de intensitatea cu care sunt facute exercitiile. Aqua – gym-ul solicita inima, plamanii, iar realizarea de exercitii in apa (exercitii care in mod normal sunt realizate in sala la aerobic ) solicita mai intens abdomenul, fesele si coapsele cu un efort mai mic.
Inotul poate fi practicat si de copii, incepand cu varsta de 2, 3 ani sau chiar mai devreme. Pentru inot de performanta, copilul nu trebuie sa depaseasca 5 ani.
Sursa: www.stilfeminin.ro