Incepand cu 1 septembrie, Discovery Channel le propune telespectatorilor seri pline de experimente curajoase, adrenalina si stiinta, toate puse in slujba celor mai trasnite idei! In fiecare zi, de luni pana joi, de la ora 21.00, puteti urmari pe Discovery Channel documentare pop science in premiera (Zece metode si Smash lab) precum si noi episoade din seriale indragite precum Brainiac si Vanatorii de mituri.
Iata ce v-a pregatit Discovery, pentru fiecare seara de luni pana joi:
Seara de luni: “Brainiac: Maniaci ai stiintei” – o noua serie
Vic Reeves preia controlul asupra detonatorului, in programul premiat Brainiac, maniaci ai stiintei, ce revine cu o noua serie la Discovery Channel.
Echipa Brainiac isi continua misiunea, folosind experimente anarhice pentru a rescrie vechile manuale prafuite, storcand fiecare picatura cat de cat interesanta pe care o are de oferit stiinta. In tot acest haos, Vic Reeves este asistat de Jon Tickle si Charlotte Hudson, in timp ce, Dr Bunhead cel mai mare ratat din lumea stiintei, incearca sa impresioneze doamnele cu chimia lui scapata de sub control.
Seara de marti: “Zece metode” – premiera
Discovery ii provoaca pe telespectatori sa viziteze latura intunecata a stiintei, cu noua serie Zece metode…
La marginile intelegerii stiintifice se intinde o stranie lume crepusculara, iar Discovery Channel este gata sa ii duca acolo pe telespectatori. In fiecare saptamana, Zece metode arunca o privire asupra unei anumite zone a investigatiilor stiintifice. De la parapsihologie pana la persoane rapite de extraterestri, de la cercetari genetice pana la nanotehnologie, aceasta noua serie combina date fascinante, interviuri captivante si efecte speciale, pentru a explica adevarul despre unele dintre cele mai misterioase fenomene naturale si SF.
Seara de miercuri: “Smash Lab” – premiera
Smash Lab prezinta o echipa de ingineri rebeli, care abordeaza tehnologii de fiecare zi, dar le aplica in moduri noi, revolutionare. In primul, rand, echipa studiaza atent tehnologia, pentru a vedea cum functioneaza, apoi isi foloseste know-how-ul pentru a vedea cum ar putea fi utilizata tehnologia respectiva in modalitati noi, supradimensionate. Ar putea oare materialul Kevlar, din care se fac vestele anti-glont, sa protejeze un avion de bombe? Ar putea un airbag de automobil sa fie reinventat, pentru a impiedica un elicopter sa se scufunde, dupa ce cade in apa ? Echipa de la Smash Lab isi propune sa afle raspunsurile.
Seara de joi: “Vanatorii de mituri” – o noua serie
Aceasta serie a inceput in SUA in 2003, fiind acum urmarita in intreaga lume. Ajuns deja la sezonul al saselea, programul Vanatorii de mituri a verificat peste 300 de mituri. Folosind metode stiintifice, dar si curiozitatea si ingeniozitatea de moda veche, Vanatorii de mituri testeaza atat mituri cunoscute, cat si obscure, care pot salva vieti omenesti sau sunt pur si simplu banale. Echipa a testat cea mai buna metoda de a scapa dintr-o masina care se scufunda, a verificat daca o felie de paine cade intotdeauna pe partea unsa cu unt, a aflat daca un om poate fi transportat de un buchet de baloane – si multe altele.
Discovery