Voci binecunoscute ale artei lirice , precum George Crasnaru, Gabriela Popescu, Iulia Artamanov si Teodor Ilincai ,vor interpreta alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, recviemul de Dvorak. Nascut in 1965 la Bamberg, oaspetele Filarmonicii , din aceasta saptamana , a studiat dirijatul la Wurzburg, iar debutul sau a avut loc la Staatsoper din Hanovra. Dovada a pretuirii de care s -a bucurat inca din primii ani de cariera,intre 2003 si 2006 a fost Director General Muzical al Filarmonicii din Magdeburg.
Curand si-a castigat o reputatie deosebita pentru abordarea marelui repertoriu clasic german si italian de opera. In acelasi timp , a inceput sa se intereseze de promovarea operelor mai rar cantate din secolul XIX si contemporane. Un exemplu este prezentarea operei “Wozzeck†de Alban Bergs, la Varsovia, care s-a bucurat de un mare succes, sub bagheta sa. ,dar si interesul pentru lucrarile lui Karl Goldmark,putin cunoscute,precum “Regina din Shebaâ€Â.
Dirijorul german se arata in aceeasi masura interesat de marele repertoriu simfonic,si in mod special de cel german. ,dirijand cu mare succes de la lucrari clasice, la creatii ale secolului 20 de Hindemith sau Franz Schmidt, precum si muzica contemporana.
Muzicianul colaboreaza cu cele mai importante orchestre germane si europene, realizand si numeroase inregistrari,majoritatea alaturi de formatii muzicale bavareze.
La Bucuresti, a dirijat in cadrul Festivalului Enescu, “Solistii lui Bach†din Munchen , si de asemenea, o opera in concert cu Orchestra Nationala Radio.
Sub bagheta sa, Orchestra Filarmonicii va interpreta monumentalul Recviem de Dvorak,lucrare care ne apare ca o reflectie asupra marilor probleme ale speciei umane.
Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.