18 persoane selectionate si sustinute de Fundatia Vodafone incheie astazi cele sase luni de voluntariat in programul Voluntar de profesie. Voluntarii au lucrat timp de sase luni pentru 18 ONG-uri ai caror beneficiari sunt copii si tineri cu dizabilitati, persoane bolnave de cancer, batrani, familii sarace din mediul rural, copii abandonati, mame aflate in situatii de risc social. In total, cei 18 voluntari au lucrat in aceste proiecte 20.000 ore de voluntariat, in beneficiul a 9500 de persoane aflate in grija ONG-urilor.
Fundatia Vodafone incheie astazi cea de-a doua editie a programului Voluntar de profesie, prin care 18 persoane au lucrat, timp de sase luni, in beneficiul organizatiilor non profit din Bucuresti si alte 6 orase.
Proiectele dezvoltate de voluntari au fost de o mare varietate: lansarea unor centre afterschool pentru copiii aflati in plasament sau proveniti din familii dezavantajate; realizarea unor cursuri de prim ajutor in judetul Iasi, pentru mame aflate in risc social, persoane cu deficiente de vedere sau persoane din mediul rural; organizarea unui curs de limba engleza pentru copiii proveniti din familii sarace, din Targoviste; infiintarea unor workshop-uri de creatie de arte plastice, origami, matematica, muzica folk& rock, street dance, actorie si dezvoltare personala pentru copiii cu sau fara dizabilitati proveniti din familii defavorizate din Bucuresti.
De asemenea, in cadrul programului au fost dezvoltate un proiect de consiliere juridica pentru comunitatea din Costesti-Arges si un proiect pentru testarea virsului HIV si a virusului hepatic B si C, in Constanta si Tulcea, la singurul Centru de Excelenta din Romania, Baylor Marea Neagra, care ofera testare gratuita si confidentiala, insotita de consiliere pre si post test. Detalii despre proiectele voluntarilor se regasesc pe www.facebook.com/fundatiavodafone.
In total, cei 18 voluntari de profesie au lucrat in aceste proiecte 20.000 ore de voluntariat, in beneficiul a 9.500 de persoane aflate in grija a 18 organizatii non profit. Pe toata durata programului, Fundatia Vodafone a asigurat salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative.
„Programul Voluntar de profesie este unic in Romania si ne bucuram sa dezvoltam si astfel de proiecte in beneficiul comunitatii. In acest program, am cunoscut oameni minunati care au renuntat la locurile lor de munca pentru a se dedica organizatiilor non profit unde au lucrat ca voluntari. Programul Voluntar de profesie va continua si in acest an , cand vom lansa in mai a treia editie”, a spus Florina Tanase, Senior Director, Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.
“Fac voluntariat de cand ma stiu si tot ma gandesc ca inca nu este de ajuns. Timpul imi lipseste pentru a face tot ceea ce imi propun. Timp mi-a daruit insa Fundatia Vodafone prin programul Voluntar de profesie. Am inscris un proiect cu Asociatia Sfantul Stelian si am castigat un loc de voluntar de profesie pentru sase luni. E un proiect care mi-a schimbat viata, am renuntat la a mai fi jurnalist si acum lucrez pentru Fundatia Sfantul Stelian”, a spus Andreea Georgescu, jurnalist si voluntar de profesie.
Voluntarii acestei editii au varste cuprinse intre 22 si 43 de ani si sunt de profesie biolog, jurnalist, economist, avocat, asistent social si actor. Cele 18 organizatii non profit pentru care au lucrat voluntarii de profesie sunt: Fundatia Touched Romania, Asociatia Hercules-Costesti (Arges), Centrul de Performanta Conil, SOS Satele Copiilor, Asociatia Up-Down, Asociatia Impreuna pentru ei-Baia Mare, Crucea Rosie Romana-Iasi, Fundatia Bethany-Iasi, Asociatia Sfantul Stelian, Organizatia EMMA, Asociatia Salveaza Vieti, Asociatia Romana pentru Educatie si Dezvoltare-Targoviste, Fundatia Baylor Marea Neagra-Constanta, Asociatia Little People Romania, Fundatia Hope and Homes for Children Romania, Fundatia Chance for Life, Centrul Horia Motoi si Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei.
Programul Voluntar de profesie se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non profit, in beneficiul copiilor, batranilor si familiilor defavorizate, in domeniile educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si chetuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar primeste un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului Voluntar de profesie.
Urmatoarea editie a programului Voluntar de Profesie va fi lansata in mai 2012.
Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference. Pana astazi, peste 1000 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 15 tari.
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.