Evenimente

Florin Busuioc în Marfă vie, după Cehov

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – vă invită sâmbătă 18 februarie, ora 19.00, la Sala ArCuB la o nouă reprezentaţie cu Marfă vie, după A.P. Cehov. Dramatizarea este realizată de Nicolae Urs. Regia poartă semnătura lui Dragoş Câmpan iar scenografia îi aparţine Mariei Dore.

Florin Busuioc în Marfă vie, după Cehov

 

Spectacolul marchează revenirea pe scenă a actorului Florin Busuioc, după cincisprezece ani în care s-a dedicat televiziunii şi filmului. Alături de el joacă în vervă Ana Covalciuc şi Tudor Smoleanu.

Este o montare incitantă, cu răsturnări spectaculoase de situaţie şi cu partituri tragi-comice, pe care actorii le valorifică la maximum.

 

“Marele talent a lui Cehov, face ca la o sută treizeci de ani de la publicarea nuvelei  Marfă vie , să răsară un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa.

Am pornit acest proiect, în perfect acord cu realizatorul dramatizării şi actorii, cu gândul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic. Fără viziuni regizorale şi creaţii scenografice care pun în plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: nu cred că va discuta cineva peste o sută de ani despre talentul nostru, aşa că hai să ne bucuram cu toţii, artişti şi spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite… “                                                                                                       Dragoş Câmpan

Nuvela Marfă vie scrisă de Anton Pavlovici Cehov a fost publicată în anul 1882, cu cinci ani înainte de Ivanov, într-o perioadă în care însuşi autorul trăia dezamăgiri sentimentale. Ea este reprezentativă pentru universul marelui dramaturg, în care regăsim: melancolie, plictiseală, blazare, emotivitate şi vulnerabilitate…

 

Dramatizarea lui Nicolae Urs face trimiteri la problematica cehoviană a cuplului, surprinzând alunecările fragile de la căsnicie la adulter şi la singurătatea conştientizată.

 

Nu rataţi întâlnirea cu Cehov şi o echipă de artişti valoroşi. Natura umană, în ipostazele surprinse de ei, dezvăluie profunzimi contradictorii.

 

Durata spectacolului: 1oră şi 45 de minute (fără pauză)

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14) la preţul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie).

 

Detalii pe www.arcub.ro şi www.facebook.com/ArCuB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *