Eugen Ovidiu Chirovici ÅŸi-a lansat, luni, la CapÅŸa, romanul “A doua moarte”, o ficÅ£iune despre un manuscris medieval menit să evoce credinÅ£ele oamenilor din acele vremuri, când, în numele Bisericii ÅŸi sub influenÅ£a superstiÅ£iilor, se desfăşura o vânătoare de vrăjitoare.
Cartea dezvăluie, de asemenea, ritualurile de iniţiere ale inchizitorului, care, în exercitarea oficiului cu care a fost învestit, nu apare – aşa cum îl înfăţişează imaginarul colectiv – sub masca torţionarului sadic, ci într-o lumină neaşteptată, potrivit editorilor de la RAO. Plasat într-o epocă tulbure a istoriei, volumul se referă şi la procese în care se obţin mărturisiri prin torturi inimaginabile, şi la motive egoiste care stau în spatele unor decizii cruciale.
De profesie economist ÅŸi jurnalist, câştigător al premiului pentru jurnalism economic acordat de Clubul Român de Presă în 1999, Eugen Ovidiu Chirovici este autorul unor cărÅ£i de facturi foarte diverse, de la ficÅ£iune la analize economice ÅŸi politice: “Masacrul”, “Comando pentru general”, “România, zece ani după”, “NaÅ£iunea virtuală. Eseu despre globalizare”, “Misterele istoriei. Religie, politică, bani”.
La lansarea de la CapÅŸa, Eugen Ovidiu Chirovici a mărturisit că Dinu Săraru, prezent la eveniment, este cel care l-a făcut să creadă că “românii îşi doresc încă, pe lângă Mercedesuri, bani ÅŸi iahturi, ÅŸi cărÅ£i”.
Totodată, scriitorul i-a invitat pe cei prezenÅ£i – mulÅ£i dintre ei membri ai masoneriei – să se gândească la cât este “PIB-ul cultural al României” înainte de 1 ianuarie 2007. “Câţi oameni de cultură îşi permit din punct de vedere material o ÅŸuetă la CapÅŸa? (…) Niciodată, în nici într-un timp cunoscut, oamenii de cultură din România nu au dus-o atât de prost ca acum”, a spus el.
Mare maestru al Marii Loji Naţionale din România, Eugen Ovidiu Chirovici este preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie şi membru al Partidului Conservator.