CARTE BUNA

Eboooks: CorectBooks încep vânzările online

Cu o ofertă de 350 de titluri a peste 220 de autori, CorectBooks, prima librărie virtuală de carte electronică din România, anunţă startul oficial al vânzărilor, după o perioadă de trei săptămâni de precomenzi în cursul căreia vizitatorii şi-au putut exprima preferinţele în materie de literatură şi au oferit sugestiile lor de îmbunătăţire. Cei peste 150 de entuziaşti ai cărţii digitale (ebooks) care au lansat precomenzi pe CorectBooks de la lansarea din 1 octombrie au indicat un top 5 al preferinţelor lor literare, pe locul întâi situându-se „Înainte de Bărbaţi”, de Nina Bouraouil.
Vizitatorii CorectBooks au inclus în top 5 şi „Cartea ceaiului” de Okakura Kakuzo, „Woody Allen. Bufon si filosof” de Dana Duma, „Asteptandu-i pe barbari” de Eugen Uricariu, respectiv „Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire” de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase.
Precomanda medie este de 1.8 cărţi şi în valoare de 22 de lei iar cea mai mare precomandă conţine 9 cărţi. Pentru a beneficia de discountul de 25% acordat în perioda de precomandă, anunţat de Sorin Roşca Stănescu cu ocazia lansării librăriei virtuale, cumpărătorii au la dispoziţie până la 1 decembrie 2010 să intre din nou pe CorectBooks şi să schimbe precomenzile în comenzi. Pentru a uşura operaţiunea de autorizare a cărţilor cumpărate, am adăugat pe CorectBooks un set de instrucţiuni şi un tutorial video cu paşii de urmat de la achiziţionarea titlului şi până la citirea acestuia.
„Ne bucură interesul acordat CorectBooks atât de către cititori cât şi de către autori şi edituri, care confirmă potenţialul proiectului şi demonstrează că o iniţiativă inovativă, construită cu seriozitate, poate avea acelaşi succes în România ca şi în străinătate”, a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang, compania care operează CorectBooks, prima librărie virtuală din România.
Până acum, site-ul CorectBooks a fost accesat de 14.000 de vizitatori unici din 66 de ţări, dintre care în top 5 se află România, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Franţa. Timpul mediu petrecut in site de un vizitator unic este de 3:57 minute, iar numărul mediu de pagini vizualizate de un unic este 5.54.
În plus, pagina de Facebook a CorectBooks are peste 1.500 de fani, dintre care 56% femei şi 44% bărbaţi, care au postat în prima lună peste 200 de comentarii şi mesaje în această instanţă.
Odată cu începerea vânzărilor, CorectBooks se relansează într-o formă îmbunătăţită atât din punctul de vedere al design-ului cât şi al funcţionalităţilor, care include şi implementarea câtorva dintre sugestiile primite din partea cititorilor, cum ar fi posibilitatea de a lăsa comentarii la fiecare volum. În plus, noua versiune CorectBooks a inclus o restructurare a informaţiei, pentru a o face şi mai accesibilă utilizatorului şi o completare a motorului de căutare cu posibilitatea de a selecta autorii în funcţie de nume şi/sau prenume.
Până în data de 3 noiembrie 2010, titlurile de pe CorectBooks achiziţionate prin plată online cu cardul bancar vor putea fi plătite în RON, conversia în valuta contului fiind făcută de către banca emitentă. După această dată, utilizatorii vor putea alege să efectueze plata şi în EUR sau USD, din formularul de comandă de pe site.
Plata în sistem PayPal poate fi făcută, începând de astăzi, în EUR sau USD, în funcţie de valuta dorită.
Cărţile din librăria digitală CorectBooks sunt protejate cu un sistem performant de criptare care nu permite copierea sau distribuirea neautorizată. Sistemul este furnizat de Adobe (http://www.adobe.com/) şi permite deschiderea şi citirea cărţilor electronice în format PDF (şi în perioada următoare şi EPUB) pe orice calculator(PC, laptop sau Mac), prin instalarea cititorului Adobe Digital Editions (http://www.adobe.com/products/digitaleditions/) . În plus, după descărcarea volumului comandat pe Adobe Digital Editions, titlul poate fi citit şi de pe alte cititoare de cărţi electronice precum inclusiv iPad/iPhone, Nook sau Sony Reader. Lista completă a cititoarelor poate fi consultată pe situl Adobe (http://blogs.adobe.com/digitalpublishing/supported-devices).
Cărţile electronice cumpărate de la CorectBooks pot fi stocate de către cumpărător şi citite şi recitite oricând (pentru instrucţiunile de folosire, citiţi http://books.corect.com/digital-editions-instructions), pe 6 maxim 6 suporturi digitale (dintre care unul este cel pe care a descărcat iniţial volumul).
***
În curând va fi lansată cea mai complexă platformă online integrată din România, CorectBooks fiind doar una dintre componentele acesteia.
Pentru mai multe informaţii contactaţi:
Aela Cotabiţă
aela.cotabita@vando.ro / 0766 222 166

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *