LifeStyle

Discovery Channel: Ziua Rechinilor

Coboram in strafundurile oceanului, alaturi de unul dintre cei mai misteriosi si mai ucigatori pradatori ai adancurilor! Discovery Channel va ofera pe 25 octombrie “Ziua Rechinilor” – o zi plina de programe “muscatoare”. Aflati nu doar cum au reusit oamenii sa supravietuiasca unor intalniri cu rechini, dar si cum reusesc rechinii sa supravietuiasca invadarii habitatului lor de catre oameni. Un set senzational de noi programe despre rechini va ofera sansa de a-i privi indeaproape pe acesti uriasi ai apelor.
Printre cele mai interesante documentare difuzate in aceasta zi se numara: “Cele mai cumplite atacuri de rechin”, “Pradatori perfecti”, “Meserii murdare: Meserii care musca”, “Supravietuitorii atacurilor de rechin” si “Vanatorii de mituri – Episod special despre rechini”. Un adevarat festin, care va asteapta sa il devorati!

Pradatorii perfecti – 25 octombrie, de la ora 06.00 si de la ora 14.00

Acest program urmareste si observa rechinii in habitatul lor de vanatoare, facand o clasificare a mai multor specii in functie de abilitatile lor, nivelul de dezvoltare si statutul lor de cei mai mari vanatori ai oceanului. Sunt dezvaluite astfel detalii surprinzatoare despre felul in care cele mai nemiloase specii de rechini si-au castigat si pastrat reputatia de stapani incontestabili ai oceanelor lumii. La randul lor, sunt analizate si noile aplicatii stiintifice si tehnologiile create pe baza calitatilor unice ale pielii de rechini, printre care testarea proprietatilor de inlaturare a scoicilor de pe nave si a proprietatilor antibacteriene, utile in cazul folosirii la captusirea meselor de operatie si la tuburile de cateter.

Supravietuitorii atacurilor de rechin – 25 octombrie, de la ora 08.00 si de la ora 16.00

Acest program dezvaluie adevarul despre cel mai eficient pradator marin din lume. Ne vom intalni cu supravietuitori ai atacurilor rechinilor, printre care: un barbat care s-a zbatut sa supravietuiasca, luptandu-se sa scape din inclestarea dintilor taiosi ai unui rechin-taur, un surfer care a fost atacat de un mare rechin alb de 6 metri si un baiat care a reusit sa scape dintr-un atac. Urmariti programul pentru a sti cum sa evitati o intalnire cu un rechin sau cum sa supravietuiti unei astfel de intalniri. De asemenea, sunt multe de invatat de la expertii in rechini care prezinta aspectele stiintifice si psihologia din spatele modelelor comportamentale ale rechinilor, explicand modul in care acestia isi aleg prada si motivul pentru care trec la atac.

Meserii murdare: Meserii care musca – 25 octombrie, de la ora 11.00

Mike Rowe se ocupa de meserii murdare, alaturi de barbatii si femeile care lucreaza cu rechinii. Mike se indreapta catre un loc neobisnuit – desertul din Las Vegas – catre acvariul de 7.500.000 litri din golful Mandalay care gazduieste 15 specii de rechini. Aici, Mike trece la treburi murdare impreuna cu biologi marini, pregatind un amestec hranitor de peste inghetat pentru pranzul rechinilor, apoi intra in sistemul de filtrare al acvariului pentru a verifica daca functioneaza corespunzator si se trezeste plutind printre sute de kilograme de nisip si o gramada de excremente de rechin.

Apoi isi sufleca manecile pentru a diseca un rechin-tigru de aproape trei metri, gasit mort pe coasta Africii de Sud. Aceste disectii se fac tocmai pentru a-i ajuta pe oameni sa inteleaga comportamentul rechinilor, evolutia si starea lor de sanatate, precum si factorii actuali de mediu care pot afecta populatia de rechini.

In cele din urma, Mike porneste spre Bahamas impreuna cu Jeremiah Sullivan, inventatorul costumului Neptunic o armura facuta dintr-o plasa de inele de metal care protejeaza scafandri impotriva atacurile rechinilor. Mike isi pune costumul si coboara la o adancime de 10 metri pentru a-l testa, intalnind in cale cativa rechini de recif din Caraibe.

Omul-Rechin: Povestea din spatele filmului “Falci” – 25 octombrie, de la ora 13.00

“Frank Monstrul Mundus” a fost sursa de inspiratie a filmului “Falci”. Fostul pescar, devenit militant pentru protectia mediului, revine acum pentru o ultima aventura cu rechini.

John Lydon si atacurile rechinilor – 25 octombrie, de la ora 17.00

John Lydon, superstar punk, simbol national si istoric al naturii. Admirator de-o viata al rechinilor, John vrea cu orice pret sa isi indeplineasca visul de a intalni rechini in salbaticie. In acest documentar de o ora, el ajunge in Africa de Sud si face un curs intensiv de scufundari, pentru a putea ajunge in apele cel mai dens populate cu rechini din lume, unde il va intalni pe supremul pradator, marele rechin alb…
Nici macar intalnirile cu victime ale unor atacuri nu reusesc sa il intoarca din drum.

Vanatorii de mituri: episod special despre rechini – 25 octombrie, de la ora 18.00

Folosindu-si stilul specific de experimente explozive, Vanatorii de mituri se avanta in adancuri, din California pana in Bahamas, pentru a investiga mituri despre rechini. Anul acesta, ei se concentreaza asupra mai multor intrebari: cainii atrag rechinii ? Vibratiile generate de un peste ranit, care flutura din inotatoare, atrag rechinii ? Praful de ardei iute ii respinge ? Prezentatorii Adam Savage si Jamie Hyneman creeaza supremul dispozitiv al zilei rechinilor – un robo-rechin de aproape 5 metri!

Rechinul-bivol prezentat de Nigel Marven – 25 octombrie, de la ora 20.00

Cei mai multi oameni cred ca marele rechin alb este cel mai feroce rechin din lume – intr-adevar, este cel mai mare peste carnivor si este responsabil de majoritatea atacurilor de rechini inregistrate in fiecare an. Cu toate acestea, rechinul-taur ar putea fi de fapt o amenintare mai mare pentru noi; traieste in toate partile globului si poate supravietui in ape dulci, o calitate incredibila, neintalnita practic la nicio alta specie de rechini. Deseori acesta inoata in ape putin adanci (in locurile in care ne place si noua sa inotam) si este, in mod evident, un devorator de oameni. In acest film abordez istoria naturala a acestui frumos rechin si ma intalnesc cu oameni de stiinta care realizeaza studii uimitoare despre ciclul de viata al acestuia. De asemenea, am cunoscut si alti oameni care au supravietuit unor confruntari stranse cu acest peste, si scot in evidenta faptul ca atacurile rechinilor sunt evenimente extrem de rare – chiar si atacul celui mai feroce rechin din lume este unul dintre cele mai rar intalnite evenimente de pe planeta.

Cele mai cumplite atacuri de rechin – 25 octombrie, de la ora 21.00

“Rechinul te strafulgera cu privirea… are niste…ochi lipsiti de viata, ochi negri, ca de papusa. Cand vine spre tine, parc-ar fi mort. Cand te musca si isi da ochii negri peste cap, si se fac albi. Si apoi, abia apoi auzi tipatul acela ascutit, ingrozitor, si oceanul se face rosu, si oricat te zbati si tipi, ei tot vin spre tine si te sfasie in bucati.” Povestea capitanului Quint despre USS Indianapolis a devenit una dintre cele mai memorabile scene din filmul Falci. Iar acum este analizata, pentru prima data, adevarata poveste a celui mai infricosator atac al rechinilor. Acest documentar unic relateaza povestea celor 900 de barbati care au ramas plutind in apele intesate de rechini, fara barci de salvare, hrana sau apa, dupa ce nava lor de razboi a fost scufundata de torpile in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Mancati de vii – 25 octombrie, de la ora 23.00

Acest material special prezinta cinci povesti dramatice de supravietuire a atacurilor de rechini. Un scafandru este prins in gura unui mare rechin alb si supravietuieste. O femeie se afla la mijloc, prinsa intre un rechin si echipa de salvare. Cativa oameni de stiinta sunt inconjurati de rechini, un rechin sfasie piciorul unuia dintre ei, iar acesta supravietuieste, luand mai apoi apararea rechinului. Un pescar ramane fara un brat, dar nu isi mai aminteste atacul rechinului si o femeie este trasa sub apa de un rechin si reuseste sa scape de el dandu-i o lovitura in nas.

Discovery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *