Sanatate

Depistaţi alimentele alterate

Indiferent de anotimp, există riscul de a achiziţiona alimente alterate, care vă pot afecta destul de grav sănătatea. Vă puteţi feri însă de astfel de neplăceri, dacă ştiţi câteva lucruri de bază despre modul în care le-aţi putea depista.

* Îngheţata se alterează dacă este ţinută la căldură şi apoi congelată din nou. Vă puteţi da seama despre starea îngheţatei mai ales când aceasta este vândută la cornet sau la pahar. În cazul în care prezintă ace de gheaţă, este bine să evitaţi cumpărarea ei. Dacă are un miros uşor acru, este clar că este alterată şi nu poate fi consumată. În cazul îngheţatei preambalate, verificaţi dacă aceasta este ţinută în congelatoare şi dacă acestea sunt suficient de reci.

* Prăjiturile sau produsele de patiserie pot fi alterate dacă au un miros de fermentat, uşor acru. Dacă frişca este îngălbenită, siropul de fructe sau glazura de ciocolată sunt prea închegate, este clar că prăjitura sau produsul de patiserie nu trebuie consumate. În cazul în care aţi apucat să gustaţi din el şi produsul are un gust uşor amărui, aruncaţi-l imediat.

* Untul este alterat dacă pe calup se observă diferenţe de culoare (într-o parte este mai galben, în alta mai alb) şi dacă miroase a rânced. În cazul în care aţi gustat din el şi are gust amar, iute sau ca de peşte, nu-l mai consumaţi!

* Carnea tocată se alterează foarte repede. Devine lipicioasă, însă nu întotdeauna miroase urât. Pentru a nu risca, evitaţi să cumpăraţi carne tocată congelată.

* Pentru a vă da seama de starea cărnii de pasăre, apăsaţi-o uşor. Dacă se lipeşte de degete şi la apăsare rămân urmele acestora, carnea este alterată. Acest lucru se poate face numai în cazul în care carnea nu este congelată. Dacă este congelată, observaţi culoarea ei. Dacă este vineţiu sau roşu-închis, nu se recomandă consumarea cărnii.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *