Sanatate

Cum slabesc dupa nastere

Sarcina a reprezentat o perioada grea, plina de incercari pentru corpul tau. In afara bucuriei nasterii copilului, se vad si efectele negative: cresterea in greutate, oboseala, depresia post-natala (numita si baby blues), precum si o pierdere a fermitatii corpului. Toate acestea nu trebuie sa te sperie – sunt urmari firesti ale unei sarcini, urmari prin care trec toate proaspetele mamici.

Important este sa nu te descurajezi, ci dimpotriva, sa actionezi la timp pentru a schimba situatia, inerenta unei nasteri.

Cea mai importanta regula in ceea ce priveste slabitul dupa sarcina: nu apela la diete drastice, infometare sau exercitii fizice care te suprasolicita, mai ales daca ai nascut prin cezariana! Nu trebuie sa iti fortezi organismul care inca e slabit dupa nastere.

Trebuie sa fii constienta ca recuperarea se face treptat. De data aceasta trebuie sa fii blanda cu corpul tau. Nu conteaza ca nu arati bine cateva luni. E mai important sa slabesti sanatos, cu rezultate in timp, decat sa te imbolnavesti imediat dupa nastere, cand copilul are mare nevoie de grija mamei.

In primul rand, nu incepe o dieta imediat, ci asteapta cam o luna jumatate pana sa aplici una. Organismul tau are nevoie de o perioada de refacere si de odihna. In acest timp relaxeaza-te, citeste si evita tot ce inseamna activitati stresante si epuizante.

Simpla alaptare la san reprezinta o prima modalitate de a slabi in mod natural. Alaptatul iti consuma cam 500 de calorii pe zi.

In ceea ce priveste efortul fizic, axeaza-te pe gimnastica si pe mers pe jos, aceasta in prima perioada. Mai tarziu poti trece si la alergari si exercizii fizice mai solicitante.

Dieta de dupa nastere nu trebuie sa fie una solicitanta, ci una de slabire treptata, care trebuie de asemenea sa ajute la o refacere fireasca a organismului.

Cum slabesc dupa nastereIn general, o femeie ajunge la greutatea initiala dupa nastere cam in jumatate de an, aceasta si depinde de cata greutate a luat in timpul sarcinii.

De aceea, ai nevoie de: fructe, legume, cereale, precum si proteine din produsele de provenienta animala.

Nu manca intre mese decat foarte rar, daca ti-e pofta de ceva anume. E posibil ca acest obicei sa fi ramas din perioada travaliului, cand aveai pofta de tot felul de alimente. Acum insa, daca vrei ca dieta sa fie eficienta, mananca numai la orele mesei.

Bea cat mai multa apa! Evita bauturile cu zahar si opteaza pentru sucurile naturale. De asemenea, evita tot ce inseamna fast-food.

Mai presus de toate, nu uita de o atitudine pozitiva. Copilul tau are mare nevoie de tine, iar tu trebuie sa fii optimista si sanatoasa pentru a-i oferi toata ingrijirea si iubirea de care are nevoie.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *