Ingrediente pentru 4 portii
• 1 catel de usturoi zdrobit
• ½ lingura mustar
• 2 lingurite zahar brun
• 1 lingurita chili macinat
• Piper macinat
• 1 lingura ulei masline
• 4 ciocanele pui
Preparare reteta cu Philips AirFryer
1. Se incalzeste AirFryer la 200°C.
2. Se amesteca usturoiul cu mustar, zahar brun, chili, putina sare si piper dupa gust. Se
omogenizeaza cu ulei.
3. Se freaca ciocanele cu acest amestec pana sunt complet acoperite si se lasa la marinat
pentru 20 de minute.
4. Se aseaza ciocanelele in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer
5. Se seteaza cronometrul la 10 minute si lasa ciocanelele pana se rumenesc.
6. Se seteaza temperatura la 150°C si lasa ciocanelele la prajit inca 10 minute.
7. Ciocanelele se servesc cu salata de porumb si felii de franzela alba
Sfaturi
• Salata de porumb – Serveste ciocanelele cu o salata de porumb proaspata si
racoritoare. Scurge apa dintr-o cutie de porumb boabe(300 grame). Taie patru rosii in
patru parti egale, indeparteaza semintele si taie-le apoi in cubulete. Acum amesteca-le
cu: porumbul boabe, o ceapa verde taiata in feliute subtiri, zeama de la o jumatate de
lamaie si 2 linguri de coriandru proaspat, maruntit. La sfarsit, adauga sare si boia iute
dupa gust.
• Pulpe de pui – Marinata de mai sus este excelenta si pentru pulpele de pui. Poti sa
prajesti cate doua pulpe de pui deodata in Airfryer, mai intai pentru10 minute la 200°C,
apoi pentru inca 20 de minute la 150°C.
Fiecare portie contine
• 610 kJ/145 kcal
• 9 g proteine
• 11 g grasimi in total,
• 3 g grasimi saturate
• 2 g carbohidrati
• 0 g fibreCiocanele
Timp de preparare
• 5 minute (+ 20 min pentru marinare) + 20 minute in Airfryer