DanceON lanseaza Atelierul de cunoastere de sine, un program sustinut de trei actori deosebiti: Adelaida Zamfira, Ana-Ioana Macaria si Nicolae Nastasia. Cursul are la baza exercitiile specifice artei actorului si ca obiectiv dezvoltarea personala. Pornind de la premisa ca fiecare dintre noi joaca mai multe roluri in viata de zi cu zi, ajungem usor la concluzia ca este necesar sa invatam sa fim eficienti in fiecare sceneta jucata. Abilitatea de a transmite propriile emotii, de a empatiza, de a stabili punti de legatura cu cei din jur se poate dezvolta prin intermediul exercitiilor realizate de actorii profesionisti.
Mai mult, arta actoriei actioneaza ca mijloc puternic de transformare individuala, oferindu-ne resursele necesare pentru a comunica mai bine cu noi insine si cei din jur. De aceea, atelierul propune 3 unghiuri de abordare specifice artei actoriei – vocea, trupul si creativitatea – cei trei mijlocitori ai comunicarii cu ceilalti.
Sedinta demonstrativa
Cursurile incep pe 17 ianuarie, iar prima sedinta este gratuita daca va programati inainte printr-un mail la adresa mihaela[at]danceon.ro.
Despre Atelier
Atelierul de cunoastere de sine te poate ajuta sa elimini blocajele personale – indiferent de natura lor – sa comunici mai usor cu tine insuti, sa identifici problemele care iti stau in cale, sa te dezvolti si sa traiesti in concordanta cu nevoile si asteptarile tale.
Acesta nu este un curs traditional, pentru ca nimeni nu invata pe nimeni, profesorii sunt doar antrenori, care vor participa la acest proces de redescoperire a ceea ce exista de fapt in interiorul fiecaruia, declansand si starnind procese de gandire, stimuland creativitatea atat de necesara atat in viata profesionala cat si personala. Atelierul propune un spatiu liber de cercetare, prin care te poti imbogati interior, experimentand. Exercitiile propuse se adapteaza in functie de dinamica si personalitatea grupului, cat si de nevoile individuale.
Atelierul este sustinut de trei actori cunoscuti si recunoscuti: Adelaida Zamfira, Ana-Ioana Macaria si Nicolae Nastasia. Cursurile se desfasoara o data pe saptamana, lunea, in intervalul orar 20-22. Un curs include 8 sedinte cu durata de doua ore. La final, vei putea pune in practica noile cunostinte in cadrul unui eveniment, devenind pentru scurt timp tu insuti actor alaturi de colegii de grup. Cursurile se desfasoara in cadrul Scolii de dans DanceON: str. Ion Brezoianu nr 23-25, et. 2, cladirea Universul, sector 1.
Modulele au fost concepute ca un intreg menit sa antreneze si sa puna in evidenta cei trei mijlocitori ai comunicarii. Astfel, pe parcursul celor doua luni vei parcurge pe rand etapele Redescopera-ti vocea, Stimuleaza-ti creativitateasi Cunoaste-ti corpul.
Redescopera-ti vocea
Mesajul pe care doresti sa il transmiti celor din jur depinde de abilitatea de comunica verbal. Tonalitatea, calitatea vocii, intonatia sunt aproape la fel de importante ca mesajul transmis. Dezvoltandu-ti vocea prin exercitii specifice, te vei face mai usor auzit, iar data viitoare cand sustii o prezentare, participi la o discutie sau la o intalnire, negociezi sau inchei un contract, te vei simti mult mai increzator.
Cunoaste-ti corpul
Cuvintele nu reusesc intotdeauna sa transpuna cu adevarat trairile noastre, iar corpul te poate ajuta sa intaresti mesajul transmis. Prin Atelierul de cunoastere vei explora intregul potential al corpului tau. Exercitiile te vor ajuta sa controlezi reactiile corpului tau si vor pune in acord trupul, vocea si emotiile.
Stimuleaza-ti creativitatea
Creativitatea are nevoie de un teren fertil pentru a se putea dezvolta. Trebuie sa inveti sa te relaxezi, sa te eliberezi, sa te cunosti. Exercitiile din cadrul acestui modul au ca scop final obtinerea libertatii interioare, depasirea blocajelor existente, fara de care nu putem fi creativi. Creativitatea presupune maleabilitate interioara, eliberare, care pot fi redobandite prin exercitii specifice artei actorului.
De ce ai nevoie de Atelier
Intr-o societate in care interactiunea sociala si profesionala determina in timp o anumita schema de comunicare, fiecare dintre noi trebuie sa detina aptitudinile necesare pentru o buna prezentare a sa in lume. De cele mai multe ori, problemele de comunicare intalnite in relatia cu ceilalti, blocajele resimtite in viata personala si profesionala sunt simple efecte ale unei comunicari defectuoase cu noi insine.
Creativitatea, spontaneitatea, abilitatile de comunicare nu sunt calitati innascute. Ele pot fi exersate pana in momentul in care faci cu adevarat cunostinta cu tine insuti. Fiecare dintre noi are acces la resurse interioare nelimitate, iar atelierul de cunoastere de sine, te poate ajuta sa le descoperi si sa le pui in evidenta. Daca iti doresti sa te dezvolti ca om, daca doresti sa imprumuti din usurinta de exprimare a unui actor, din abilitatea sa de a-si face cunoscute emotiile si trairile, atelierul de cunoastere poate deveni mijlocul tau.