LifeStyle

Alcoolismul, tratament naturist

La romani, consumul de bauturi alcoolice in exces a devenit o adevarata traditie. Cine nu se imbata de sarbatori, parca n-ar face parte din acest neam!

Desigur, este un obicei pagubos atit pentru sanatate cit si pentru societatea romaneasca. Alcoolul este un produs nociv mai ales asupra psihicului uman, afectind echilibrul interior al individului. Componenta sa principala este alcoolul etilic. Alcoolul este un drog, care creeaza dependenta. Individul alcoolic va fi, in acelasi timp, prietenul dar si sclavul alcoolului. Cu toate ca exista unele medicamente, cit si remedii naturale, care ii pot ajuta pe cei dependenti sa renunte la consumul de bauturi alcoolice, singurul remediu real contra dependentei de alcool este abstinenta.

Infuzia de pedicuta, leac antialcool
Ca tratament ajutator in combaterea alcoolismului, precum si a dependentei de tutun, fitoterapia recomanda ceaiul de pedicuta (Lycopodium clavatum), infuzie din 1 lingurita de planta, bine maruntita, la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 3-5 minute si se bea caldut, cite 150 ml dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 30 de minute inainte de masa de prinz, intr-o cura de 14-21 de zile. Dupa o pauza de 2 saptamini, se poate relua, daca este nevoie.

Foarte eficient este si decoctul, 2-3 la suta, din amestec in parti egale de pedicuta, trei frati patati, frunze de papadie, mesteacan si patrunjel, macese si teci de fasole. Se consuma 200 ml, de 3-4 ori/zi, intre mese, indulcit cu putina miere.

Dezintoxicare cu miere de albine

O dezintoxicare rapida se poate obtine cu miere de albine – 900 g miere naturala, care se ia astfel: in prima zi, la ora 18, se iau 6 lingurite de miere, apoi, din 20 in 20 de minute, cite 6 lingurite pina la ora 19.40, cind se consuma 36 de lingurite. Dupa aceasta, se maninca, iar pacientul se culca. A doua zi se iau, de 3 ori cite 6 lingurite cu miere, din 20 in 20 de minute, servindu-se apoi dejunul. La 10 minute dupa dejun, se iau 6 lingurite de miere. ÃŽnainte de masa de prinz, se iau 4 lingurite cu miere ca aperitiv, se serveste prinzul si, imediat, se mai iau 4 lingurite cu miere. La ora 18, organismul va fi complet dezintoxicat. Daca pacientul incearca sa bea, se va simti rau, senzatia de greata si voma fiind atit de persistenta incit apare repulsia fata de consumul de alcool.

Cimbrisorul provoaca repulsie fata de alcool

Remediul cel mai simplu in combaterea intoxicatiei alcoolice este recomandat de majoritatea fitoterapeutilor ca fiind infuzia de cimbrisor: (un pumn de planta la 1 l apa clocotita; se raceste, se pune intr-un termos si se consuma cite o lingura plina la fiecare sfert de ceas). Cimbrisorul are proprietatea de a actiona asupra ficatului, curatindu-l de toxine si provocind repulsie fata de consumul de alcool. Tratamentul dureaza 2 saptamini in intoxicatia alcoolica acuta si 4 saptamini in cea cronica, fara nici o intrerupere pe parcurs. Este posibila aparitia vomei, diareei si transpiratiei abundente. ÃŽn completare, se consuma drojdie de bere, cite 70 g/zi, pina la dezalcoolizare.

Alte leacuri populare contra alcoolismului

• Dintr-un corn de vaca se pilesc cam 2 cm, iar pilitura se amesteca intr-un litru de tuica. Se lasa citeva zile. Repulsia fata de bautura se instaleaza repede, dupa consumarea unei cantitati mici din sticla respectiva.

• Ceai pentru protectia hepatica: rostopasca, musetel, galbenele, menta, sunatoare, anghinare, toate in parti egale. Ceaiul din acest amestec calmeaza durerile, are efect antiinflamator, antiseptic. Se beau 2-3 cani/zi, prima pe stomacul gol.

• Infuzia din mitisori de salcie alba, 10 g la 200 ml de lapte, se bea in caz de intoxicatie etilica.

• Se fierb, intr-un litru de apa, 50 g de patrunjel, pina ramine 1/2 l. Se adauga 1 g coaja de grapefruit, 1 g coaja de portocala, se indulceste si se ia cite o lingurita, dimineata, pe nemincate.

• Se face un amestec din frunze de anghinare, menta, albastrele, coada soricelului, fructe de coriandru si de catina, in parti egale. Se pune la fiert o lingura din amestecul de mai sus la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se beau 3 cani/zi, cu o ora inainte de masa.

• Se mai poate amesteca o lingura boia de ardei iute cu 12 linguri rachiu de vin. Se dilueaza 4-5 picaturi din aceasta esenta cu o lingura de apa si se ia, in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Se mai recomanda ulei de menta si de ienupar, 5-15 picaturi din fiecare, in putina apa calda, timp de 2-3 saptamini, carbune de lemn, argila, otet de mere, bors de tarite, macerat de orez, drojdie de bere si propolis.

Mahmureala mai poate fi combatuta cu ceaiuri de menta, lucerna de cultura, pelin, piersic, purecarita, salvie, sovirv si zmeur. Efecte deosebite are ceaiul de rozmarin.

www.evenimentul.ro

One Comment

  1. exista un produs din plante, eu l-am descoperit la sugestia unei prietene, se numeste fito antialcool si antitabac, noi l-am comandat de pe internet de la casaplantelor, la sotul meu chiar a functionat, acum e mult mai linistit. sper ca am fost de ajutor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *