Evenimente

Ziua copilului: 1 iunie la Muzeul de Geologie

Institutul Geologic al României prin Muzeul Naţional de Geologie vă invită sâmbătă, 30 mai, să sărbătorim împreună Ziua copilului în cadrul evenimentului „Copilărie fără vârstă”. De la orele 10.00 până la 18.00 îi aşteptăm pe cei mici la un program complex de concursuri, scenete improvizate, poezii, desene pe asfalt, expoziţii realizate de copii pentru copii, teatru, jonglerii, clownerii, puţină magie şi pictură pe faţă. Nici copiii de ieri, respectiv părinţii, nu sunt uitaţi. Pe ei îi aşteptăm să-şi descreţească frunţile la scenetele comice „De prin lume adunate şi înapoi la lume date” sau dacă sunt curajoşi pot face echipă cu copiii la concursul de interpretare ad-hoc „Teatru improvizat”.
Celebrarea zilei copilului se deschide cu expoziţia „Natura – simfonia culorilor” realizată de elevii participanţi în proiectul Şcoala arborilor, proiect derulat la nivelul Municipiului Bucureşti. Expoziţia se încadrează în ciclul activităţilor destinate protecţiei mediului înconjurător şi poate fi vizitată până pe 5 iunie 2009.
Pentru că sărbătorim Ziua copilului îi aşteptăm pe cei mici la o expoziţie realizată de un copil plin de imaginaţie. Matei Vladimir Colţeanu, de 11 ani, vă invită la expoziţia „Monstropia” – o lume imaginară, realizată din plastilină, care reproduce animale fantastice, personaje de circ şi monştrii protectori.

Programul activităţilor pentru sâmbătă, 30 mai, este următorul:

10.30 -11.00: Cum se naÅŸte ciocolata? – Prezentarea sponsorului Anthon Berg.
Ciocolata produsă din cele mai nobile boabe de cacao, marţipanul delicat, cafeaua şi lichiorurile de renume, gemurile extrafine din fructe importate sunt câteva dintre ingredientele reţetelor Anthon Berg care au răsfăţat de generaţii gusturile rafinate în întreaga lume şi care vă vor surprinde şi delecta cu siguranţă.
11.00 – 12.00: Şotronul geocronologic
Concursul pune la încercare cunoştinţele şi isteţimea copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani care vor face o rapidă incursiune în timp unde se vor întâlni cu animale mai mult sau mai puţin fioroase care au populat Terra. Din careu în careu şi din indiciu în indiciu, copiii vor reface evoluţia vieţii din cele mai îndepărtate timpuri până în zilele noastre.
12.00 – 12.50: ClovniÅ£ele – Teatrul Valah Giurgiu
O oră în care cuvântul dispare, lăsând loc râsului. O oră de întorcere la gest, candoare, exuberanţă. O oră greu, greu de uitat!
13.00 – 13.30: Recital de vioară, violoncel şi nai realizat de elevii claselor I – IV de la Liceul de Muzică „George Enescu”.
13.30 – 14.30: Mingi, popice, monociclu, magie, toate intr-un singur joc al destinului – FundaÅ£ia Parada.
Un fel de a fi stilizat, îmbrăcat în culori vii, cântat şi sacralizat pentru a vă pătrunde atât de adânc fiinţa, încât şi cele mai ascunse cute ale sufletului să poată fi atinse.
Ne vom bucura odată cu ei, vom plânge odată cu ei, plânsul lor se va multiplica ca un ecou în sufletele noastre. Lăsaţi-i să pătrundă aşa cum ştiu ei mai bine să o facă, folosind metodele lor: acrobaţie, jonglerie, dans, cântec….
14.00 – 17.00: program de divertisment şi îndemânare: baloane modelate şi pictură pe faţă realizat de firma Jolly Club.
14.30 – 15.30: Teatru improvizat
Concurs de interpretare la prima vedere a unui text extras din joben. Sunt invitaÅ£i să participe copiii cu vârste cuprinse între 8 ÅŸi 14 ani care iubesc poezia lui George Topârceanu, interesaÅ£i de peripeÅ£iile ÅŸi nostalgiile pinguinului Apolodor, fascinaÅ£i de amintirile lui Ion Creangă ÅŸi adepÅ£i ai poeziei moralizatoare a lui Grigore Alexandrescu…
15.30 – 16.00: Desene pe asfalt „Copilăria dinozaurilor”
ÃŽnainte de a fi fioroÅŸi, dinozaurii au fost ÅŸi ei mici…Poate au avut ÅŸi ei dureri de burtă de la colici, cu siguranţă au suferit cumplit când le-au crescut dinÅ£ii, unii spun că erau mofturoÅŸi la mâncare ÅŸi alergici la supa de ferigi, nu le plăcea să se trezească de dimineaţă pentru a merge la grădiniţă ÅŸi au încurcat stânga cu dreapta până ÅŸi-au făcut buletin. Cum a fost copilăria dinozaurilor, vom vedea la concursul de desene pe asfalt la care sunt invitaÅ£i să participe toÅ£i copiii care ÅŸtiu cum să mânuiască creta.
16.00 – 17.00: De prin lume adunate ÅŸi înapoi la lume date – Teatrul Q-Feel
Timpul aleargă zgomotos lăsând urme ce ne brăzdează chipul într-un fel iremediabil, tramvaiele pline cu trecători se târâie pe drumul de pe care nu au voie să se abată, oamenii grăbiÅ£i se rotesc în jurul a tot felul de nimicuri. Toate converg către acelaÅŸi lucru…o lume agitată, plină de o mulÅ£ime de probleme ce nu vor fi rezolvate niciodată pentru că în graba noastră uităm să mai fim oameni.
Haideţi să ne privim din afară, alături cu cei de la Şcoala de teatru Q Feel. Prin scenetele pe care le vor interpreta cu siguranţă ne vom regăsi, ne vom opri şi le vom asculta snoavele, vom râde de ei şi împreună cu ei.

Participarea la concursurile pentru copii se face prin înscriere la numărul de telefon: 212.89.52.
Vizitarea muzeului şi participarea la toate activităţile organizate de Muzeul Naţional de Geologie în ziua de sâmbătă, 30 mai, este gratuită pentru toţi copiii. Pentru adulţi preţul unui bilet este de 7 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *