AUTO

VW Golf BlueMotion, consum 3,8 l/100 km

Cea de-a doua generatie a modelului Golf BlueMotion este gata sa porneasca la drum: TDI, sistemul de pornire-oprire si recuperarea energiei de frânare garanteaza valori de top pentru clasa din care face parte. În Germania, pretul de pornire este de 21.650 euro. În Romania, preturile vor fi disponibile la distribuitorii Volkswagen din 19 octombrie 2009.

Noul Golf BlueMotion include un pachet de componente variate de înalta tehnologie si solutii de detaliu pentru a garanta atingerea de valori extrem de reduse la capitolul consumului si al emisiilor. Cu un consum mediu de carburant de 3,8 l/100 km în conditiile unor emisii de CO2 de numai 99 g/km, acesta este cel mai economic Golf din toate timpurile. O contributie esentiala este asigurata de propulsorul TDI 1.6 foarte eficient: noul motor cu tehnologie Common-Rail dezvolta o putere remarcabila de 77kW/105 CP si este, cu toate acestea, mai economic decât un Polo BlueMotion din prima generatie. Aceasta comparatie demonstreaza în mod elocvent eforturile intense depuse de Volkswagen pentru eficientizarea continua a modelelor sale. Puterea este transferata cu ajutorul unei cutii manuale cu cinci trepte cu un raport de transmise mai lung, iar recomandarea de cuplare a treptelor de viteza indica permanent solutia optima pentru a asigura un consum redus de carburant.

Alte elemente oferite de Golf BlueMotion sunt reprezentate de recuperarea energiei de frânare, un sistem de pornire-oprire (oprire automata a motorului la stationarea autovehiculului), pneuri optimizate din punct de vedere al rezistentei la rulare, jante foarte usoare si aerodinamice, precum si o linie de ansamblu aerodinamica a caroseriei.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *