AUTO

Volkswagen Tiguan, de luni 21.01.2008 la Cardinal Motors Ploiesti

Tiguan: o masina aflata la frontiera care desparte jungla urbana de adevarata jungla. Destinat oamenilor de afaceri care vor sa evadeze la sfarsit de saptamana fara a-si face probleme daca o iau pe drumuri fara asfalt, Tiguan este si un exercitiu foarte reusit de design.

Fratele mai mic al lui Touareg propune o alternativa in piata SUV-urilor de talie compacta si se anunta a fi un rival serios pentru Toyota RAV4, Honda CR-V sau Land Rover Freelander. Design-ul este “solid”, similar Touareg-ului, iar dotarea tot-teren echilibrata, utila in aproape orice situatie. Tiguan este disponibil in trei versiuni de echipare – Trend&FUn, Sport&Stle si Track&Field: primele doua sunt mai potrivite uzului pe asfalt, in timp ce ultima, teoretic, se va simti mai bine pe un drum de munte.
Măsurând 4.427 m lungime, 1,8 m lăţime şi 1,68 m înălţime, VW Tiguan este puţin mai mic decât Honda CR-V. În construcţia lui Tiguan se foloseşte platforma PQ46, modulară. Tiguan cântăreşte aproximativ 1600 kg cu 50 kg mai puţin decât CR-V. Structura sa este foarte tare, bine fixată, trenul de rulare foarte bine construit şi rezistent, suspensia este independentă de tip McPherson cu bară de ridigizare. Toate aceste calităţi îl fac să fie cel mai mic şi cel mai bun crossover de pe piaţa auto. Cu un ampatament de 2.60 m, Tiguan este foarte confortabil în interior, trei persoane având loc destul de mult pe bancheta spate. Interiorul este foarte bine gândit, finisajele fiind din plastic de o calitate mare şi bine îmbinat. Ca facilitati oferite la interior, masina ofera nu numai o bancheta spate rabatabila, ci si un scaun dreapta/fata flexibil, ideal pentru a face loc unor obiecte cu o lungime considerabila.
Tiguan ofera un sistem de tractiune intergala permanenta, ce face echipa fie cu o transmisie manuala, fie cu una automata, ambele cu sase trepte la dispozitie. Transmisia manuala ofera posibilitatea de a rula cu motorul la o turatie de doar 1,000 rpm, astfel incat sa creeze un echivalent al clasicului reductor.
Vor exista trei motorizari TSI si doua motoare TDI complet noi, common rail. Unul va avea 140CP, iar celalalt 170CP – amandoua avand cuplul maxim disponibil de la 1750 rpm (320Nm pentru primul, 350Nm pentru al doilea), in sistem de tractiune integrala. Motorizarile pe benzina ofera 150CP (240Nm/1750rpm), 170CP (280Nm/1800rpm) si respectiv 200CP (280Nm/1800rpm). Motoarele de 150 si 170 de cai sunt complet noi in gama VW. Efectul este simplu: consum redus de combustibil, poluare mai mica, putere mai mare disponibila imediat si pe plaje mari de turatii. Tractarea unor rulote nu va fi o problema pentru aceasta masina, fiindca se poate descurca chiar si cu o masa de 2,5 tone.
De luni 21.08.2008, ploiestenii dornici sa testeze noul Volkswagen Tiguan sunt asteptati la showroom-ul Cardinal Motors din Ploiesti.

Cardinal Motors Ploiesti este dealer Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale, service Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Audi, si reprezinta la Ploiesti interesele Weltauto – autovehicule de ocazie.

Ploiesti, str. Ghe. Gr. Cantacuzino, nr. 291, la iesirea din Ploiesti spre Targoviste, imediat dupa pod.
Programari pentru drive-test la 0244 520 494 si 0720 300 322.
www.cardinalmotors.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *