Stiri

Viviane Reding prezintă noile legi pentru protecția datelor utilizatorilor

Uniunea Europeană va prezenta miercuri noile legi pentru protecția datelor utilizatorilor. După ce a anunțat în decembrie finalizarea noilor seturi de reguli pentru protejarea datelor cu caracter personal, Comisia Europeană va anunța aceste măsuri în cursul zilei de miercuri și va înainta propunerile pentru aprobarea de către statele membre ale Uniunii Europene.

Aceste modificări sunt cele mai importante operate în cadrul articolului 8 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene de la apariția acesteia.

Viviane Reding, vicepreședintele Comisiei Europene, a anunțat că noile reguli vizează atât o protecție mai bună a datelor utilizatorului dar și o reducere a birocrației și legislației complexe și ineficiente. Conform noilor reguli pentru protejarea datelor cu caracter personal, companiile care vor încălca, voit sau accidentat, normele pentru protejarea datelor cu caracter personal riscă amenzi care se pot ridica până la 5 procente din veniturilor lor globale. Legea va acoperi toate tipurile de date personale, indiferent dacă este vorba de clienți, parteneri de afaceri sau angajați ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *