Concerte

Violonistul Alexandre Dubach in concert la Ateneul Roman

Fundatia Rotary Club Constanta in parteneriat cu Filarmonica George Enescu organizeaza Sambata, 31 octombrie 2009 la Ateneul Roman, un concert caritabil extraordinar sustinut de marele violonist Alexandre Dubach. Fondurile obtinute in urma concertului vor sprijini, participarea, pentru al 6a lea an consecutiv, a lotului de elevi ai colegiului national Mircea cel Batran Constanta, la concursul international Space Settlement Design Contest organizat de NASA.

Concursul se adreseaza tinerilor de liceu si solicit elaborarea de proiecte ale unor aezri umane de diferite dimensiuni n spatiul extraatmosferic. In urma cu 5 ani, Dl Profesor Bararu a coordonat prima participare a lotului de elevi pasionati de fizica din Constanta. De atunci ei arata ca Romania nu inseamna numai copiii strazii, orfelinate sau alte orori sociale ci promoveaza o Romanie a tinerelor talente stiintifice, prin castigarea premiului cel mare precum si a o serie intreaga de distinctii.
Lipsa Fondurilor, o problema a educatiei de azi
Pentru a-si putea prezenta lucrarile si a participa la competitiile live lotul trebuie sa-si autofinanteze transportul pana la NASA. An de an, lipsa acuta a fondurilor a reprezentat poate cea mai mare problema a lotului.Iar, in lipsa acestor fonduri, munca elevilor ar fi in zadar.
Si n acest an vom participa la astfel de activitti! S-a dovedit c ele strnesc interesul tiintific i dorinta de competitie corect a tinerilor, care vor s realizeze i altceva dect ceea ce fac la coal sau le ofer acum societatea noastr.Vom demara aceste actiuni dei nu dispunem de nici un suport financiar. Ca i n trecut, sperm s rezolvm problemele pecuniare prin amabilitatea unor oameni de bine . afirma dl. Profesor Beraru, coordanatorul cercului de fizicieni din Constanta.
Clubul Rotary Constanta, nu este la prima activitate de acest gen. In trecut am mai colaborat puctual cu colegiul Mircea cel Batran. Cunostem perfomatele elevilor dar si problemele cu care s-au confruntat an de an. Credem ca impreuna cu societatea civila putem sa oferim o sansa tinerilor care doresc un viitor mai bun. Concertul care il pregatim, va incanta audienta prin prestatia extraordina a maestrului Dubach dar mai presus de toate le va da aripi celor 22 de elevi sa ajunga la NASA si sa ne reprezinte cum au facut si pana acum. Sunt o mandrie pentru noi. Completeaza dl. Radu Mihailov, vicepresedintele Fundatiei Club Rotary Constanta.
Alexandre Dubach, un sustinator al tinerelor talente
Alexandre Dubach a concertat pentru prima orata in Romania in 2007, in cadrul manifestarilor care au marcat proiectul Sibiu- Capital Cultural a Europei 2007. Prezent activ pe scene de concert europene ca solist, sau n recitaluri cu repertorii diverse, tlmcite la cele mai nalte cote artistice, Alexander Dubach este procupat, la rndul su de formarea tinerilor. Stau mrturie cursurile de miestrie sustinute la Castel del Monte, Zurich, Sion.
In 2009 il regasim pe artist alaturandu-se cauzei celor 22 de tineri, care vor reprezenta Romania la NASA. El va interpreta, alaturi de Filarmonica George Enescu. capodopera Integrala Capriciilor pentru Vioara Solo – Niccolo alaturi de Filarmonica George Enescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *