LifeStyle

Vioara Stradivarius in campanie sociala

Eveniment prezentat de Delaco
In premiera nationala, Turneul Stradivarius este dedicat strangerii de fonduri pentru Asociatia Nevazatorilor din Romania.
Turneul incepe miercuri, 15 aprilie, la Brasov, cu un recital la Cercul Militar de la ora 19.00.
Campania este prezentata de Delaco

Motivati si incurajati de entuziasmul specatorilor, de salile neincapatoare, de adevarata frenezie creeata de succesul primului turneu Stradivarius organizat de Asociatia Culturala Accendo in 2008, violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail au decis sa continue proiectul ambitios pe care l-au demarat si sa isi respecte promisiunea de a da posibilitatea fiecarui roman sa asculte, macar o data, live, sunetul viorii Stradivarius-Elder-Voicu.

Anul acesta, Asociatia Culturala Accendo organizeaza in perioada 15 aprilie 16 mai, a doua editie a Turneului National Stradivarius, o serie de 15 recitaluri ale violonistului Alexandru Tomescu si ale pianistului Horia Mihail, in 15 orase din tara, inclusiv Bucuresti. Acest demers reprezinta o reuniune a unui gest cultural cu un obiectiv social: strangerea de fonduri pentru ridicarea Centrului Social de Reabilitare al Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Astfel, turneul considerat de interes public de Consiliul National al Audiovizualului este asociat cu o campanie desfasurata cu sprijinul Televiziunii Romane si a celorlalti parteneri media. Cu aceasta ocazie va fi lansat CD-ul inregistrat de curand de cei doi artisti, Virtuoso Stradivarius.

Atunci cand am primit vioara, am facut o promisiune: o voi duce in toate colturile tarii pentru ca toti romanii sa o poata auzi macar o data! Este un proiect foarte indraznet si ambitios, fara indoiala. Suntem pe drumul cel bun: la turneul Stradivarius din 2008 salile de concert au fost neincapatoare, afluenta publicului depasind orice asteptari.
Anul acesta vom merge insa mai departe: vioara Stradivarius devine simbolul unei campanii sociale, de sprijinire a Asociatiei Nevazatorilor din Romania. Impreuna cu Horia Mihail am decis sa dedicam in intregime turneul din 2009 acestei cauze nobile. La urma urmei, este o decizie fireasca: muzica a adus intotdeauna lumina in sufletul celor care stiu s-o asculte, a declarat violonistul Alexandru Tomescu, vicepresedinte al Accendo.

Am ales aceasta cauza pentru ca am fost de-a dreptul impresionat de starea in care se afla acum sediul ANR, precum i de lipsa unui centru dedicat reintegrarii membrilor sai. Avem in acest moment resursele necesare pentru a face bine i avem obligatia morala sa o facem. Am decis impreuna cu Alexandru sa intervenim i ideea de a face un singur concert nu ni s-a parut ca ar rezolva problema, ci le-ar prelungi agonia. Prin urmare, am propus TVR realizarea unei campanii de strangere de fonduri. Avem un obiectiv destul de ambitios: am vrea ca la sfarsitul campaniei sa putem transfera catre ANR cel putin 500 000 de euro. Horia Mihail, pianist, Preedinte Asociatia Culturala Accendo

Proiectul Centrului Social i de Reabilitare al Asociatiei Nevazatorilor din Romania presupune servicii corespunzatoare tuturor etapelor reabilitarii, inclusiv posibilitatea de a caza pacientii pentru o durata determinata de timp in vederea asigurarii unui stagiu complet de pregatire. Din cercetarile noastre rezulta ca un numar important de persoane cu cecitate dobandita au imperioasa nevoie de aceste servicii, care nu sunt oferite de nici o alta institutie din Romania. In centrul preconizat a fi realizat la Bucureti vor fi furnizate, de asemenea, servicii de calificare i recalificare profesionala pentru toti deficientii de vedere interesati. Domeniile vizate de aceste programe de instruire se refera in primul rand la profesiuni, servicii i indeletniciri pentru care nu exista o pregatire organizata in alte institutii. Totodata, programele vor cuprinde formarea unora dintre subiecti in profesiuni pe care acetia nu le-au putut urma in sistemul de colarizare existent. In noul centru ar urma sa functioneze, de asemenea, serviciile administrative ale ANR, o tipografie braille i studiouri de productie de carte audio, un punct de investigatie oftalmologica, spatii pentru servicii specifice pentru copii nevazatori, spatii pentru consiliere i reuniuni de lucru. Pana in prezent, de la demararea acestui proiect, ANR a beneficiat numai de donatiile propriilor membri, totalizand 185 000 euro. Radu Ruba, Preedinte Asociatia Nevazatorilor din Romania

Asociatia Culturala Accendo este prima organizatie neguvernamentala infiintata in ultimii 18 ani care i-a propus i a reuit sa abordeze fenomenul spectacolului i educatiei in muzica clasica conform legilor universale actuale.
Accendo a demarat in 2006 primul turneu de muzica clasica din Romania sustinut exclusiv din fonduri private i bazat pe un concept nou, muzica clasica este pentru toata lumea. Turneul, intitulat MusicON, a fost reluat ulterior in alte doua editii. Un alt proiect al asociatiei, Turneul National Stradivarius, este un eveniment din seria celor cinci turnee anuale prin care organizatorii ii propun sa aduca celebra vioara pe cat mai multe scene de concert din Romania.
Cei doi soliti din cadrul turneului Stradivarius 2009 sunt membri fondatori ai Asociatiei Accendo.

Violonistul Alexandru Tomescu are peste 20 de premii la concursuri internationale, cateva sute de concerte in intreaga lume, colaborari cu mari dirijori i nenumarate inregistrari o carte de vizita impresionanta pentru tanarul violinist a carui tehnica impecabila, sensibilitate i maturitate muzicala au depait demult granitele Europei, traversand oceanul i ajungand pana in Asia si America.

Pianistul Horia Mihail a primit primul premiu la toate concursurile de pian la care a participat. Dupa o perioada de trei ani in care a fost conferentiar universitar la Boston University , s-a intors in toamna lui 2002 in Romania, unde este solist concertist al Filarmonicilor din Braov i Pitesti. Horia Mihail a sustinut peste 1000 de concerte, recitaluri solo i de muzica de camera in 20 de tari pe trei continente.

Asociatia Nevazatorilor din Romania, organizatie nationala care apara i promoveaza interesele celor peste 80.000 de persoane cu deficienta vizuala din tara noastra, a fost infiintata in anul 1906 de catre regina Elisabeta i regele Carol I, sub numele de Societatea orbilor. Incepand cu acel an, activitatile sale au inclus tiparirea cartilor in alfabetul braille (lucrari literare, tiintifice, volume cu caracter utilitar sau documentar, dar mai ales manuale i alte carti colare). De asemenea, intregul fond de carte in sistem audio (pe benzi i casete magnetice, azi pe compact discuri) se realizeaza, incepand cu 1966, in studiourile organizatiei.

Sustinerea proiectului de construire al Centrului Social si de Reabilitare al Asociatiei Nevazatorilor din Romania se poate face in urmatoarele moduri:

Donarea unei sume de bani in urmatoarele conturi:
RO86 EGNA 1010 0000 0008 6525 (lei)
RO86 EGNA 1010 0000 0010 6525 (euro)
Titular cont: Asociatia Culturala Accendo
Mentiunea: Donatie Campanie Stradivarius
Banca MARFIN BANK, sucursala Lutherana

Apelarea numerelor de telefon in reteaua Romtelecom
0 900 900 292 (2 euro)
0 900 900 295 (5 euro)
0 900 900 290 (10 euro)

Trimiterea unui SMS la numarul 879 (2 euro) in retelele mobile Vodafone, Orange, Cosmote

Achizitionarea CD-urilor Virtuoso Stradivarius special produse pentru aceasta campanie, impreuna cu certificatul de donatie (50 lei)

Donarea unei sume de bani in cutia colectoare aflata in foaierul salilor de concert

Participarea la teledonul ce va avea loc sambata, 16 mai la TVR Cultural

Numerele de telefon sunt puse la dispozitie gratuit de partenerii nostri.
La tarifele indicate nu se percepe TVA.

Itinerar turneu

Brasov
Cercul Militar Miercuri, 15 aprilie, ora 19:00

Oradea
Sala Enescu Bartk – Joi, 16 aprilie, ora 19:00

Piteti
Casa de cultura a sindicatelor – Joi, 23 aprilie, ora 19:00

Sighisoara
Casa de cultura – Vineri, 24 aprilie, ora 19:00

Reghin
Casa de cultura – Sambata, 25 aprilie, ora 19:00

Targu Mure
Palatul Culturii – Duminica, 26 aprilie, ora 19:00

Baia Mare
Liceul de Muzica – Luni, 27 aprilie, ora 18:00

Cluj-Napoca
Academia de muzica – Marti, 28 aprilie, ora 18:30

Sibiu
Sala Thalia – Miercuri, 29 aprilie, ora 19:00

Timioara
Sala Capitol – Miercuri, 6 mai, ora 19:00

Lugoj
Sala Teatrului – Joi, 7 mai, ora 19:00

Bacau
Ateneu – Luni, 11 mai, ora 19:00

Iai
Filarmonica Moldova, Sala Ion Baciu Marti, 12 mai, ora 19:00

Constanta
Teatrul national – Miercuri, 13 mai, ora 19:00

Bucureti
Ateneul Roman – Sambata, 16 mai, ora 19:00

Eveniment prezentat de:
Delaco

Parteneri oficiali:
Securitas
Tichet Plus

Sponsori:
Austral
Saab prin Augusta Motors
Societatea Civila de Avocati Cunescu, Balaciu si Asociatii
Radox
Denmark Design
Quest Software
Regatta Real Estate Company

Parteneri media ai turneului:
TVR
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
AdEvolution
Gandul
TimeOut Bucuresti
Dupa Afaceri
Bihoreanul
Ieseanul
Clujeanul
Infodolce

Parteneri telecom:
Romtelecom
Vodafone
Orange
Cosmote

Parteneri:
Mindshare
PR Company

Contact:
Asociatia Culturala Accendo
Adresa:Calea Plevnei nr. 44, ap. 71, sector 1, Bucureti 010233
Telefon: 0724-180-438
Email:office@accendo.org.ro
ioana.ilea@accendo.org.ro
Webpage:www.teledon.ro, www.accendo.org.ro

Asociația Cultural Accendo
Adresa:Calea Plevnei nr. 44, ap. 71, sector 1, Bucureti 010233
Telefon: 0723-180-438
Email:office@accendo.org.ro
ioana.ilea@accendo.org.ro
Webpage:www.teledon.ro, www.accendo.org.ro
office@accendo.org.ro
http://www.accendo.org.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *