Evenimente

Valeriu Boboc, victima comunistilor din Moldova si a lui Vladimir Voronin personal

Stire preluata de pe www.unimedia.md

Valeriu Boboc, un tanar de 23 de ani, care fusese arestat dupa evenimentele de la Chisinau de saptamana aceasta a decedat la politie, potrivit familiei sale, citata de site-ul antiguvernamental UNIMEDIA.

Familia nu cunoaste cu exactivitate cauzele decesului, dar considera ca tanarul a murit dupa ce a fost batut cu cruzime de catre politie, deoarece corpul este plin de vanatai.

Versiunea oficiala a politiei este ca tanarul s-ar fi intoxicat cu fum in timpul actiunii de protest din 7 aprilie.

“Valeriu a fost arestat marti, dar noi am aflat despre acest lucru abia vineri”, a declarat Marcel Boboc, fratele victimei. Valeriu Boboc era casatorit si are un copil de un an si jumatate.

Si liderul partidului de opozitie Alianta Moldova Noastra, Serafim Urechean, vorbise despre o victima, fara a-i da numele. Potrivit lui, era vorba despre un tanar de 23 de ani din comuna Bubuieci, municipiul Chisinau, “omorat in torturi la politie”. Potrivit RADOR, Urechean si-a a exprimat dezamagirea fata de atitudinea unor organizatii europene cu privire la modul in care puterea comunista a ales sa gestioneze situatia.

“Noi simtim ca dictatura ne depaseste cu pasi mari, cu sustinerea, cu mare regret, si a organismelor internationale, deoarece acele aprecieri pe care le-a dat OSCE ii incurajeaza foarte mult pe baronii rosii sa se simta mai cu incredere aici in Republica Moldova. Situatia se inrautateste. Au aparut primele jertfe – omorati in torturi la sectorul de politie – un tanar din comuna Bubuieci, de aici, din municipiul Chisinau, de 23 de ani. Este regretabil ca nu toti din UE inteleg comportamentul tovarasului Voronin. Le-as dori si eu lor cate un presedintele comunist si atunci poate ar intelege mai mult”, a spus Urechean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *