Uruguay – un film de lung metraj in regia lui Jesús del Cerro

Actoriedefilm.ro Company, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei are plăcerea de a anunța intrarea in producție (filmare) a filmului de lung metraj ‘Uruguay’, in regia lui Jesús del Cerro.

URUGUAY, este cel de al saselea film al regizorului si producatorului spaniol Jesús del Cerro, in România. Este o poveste universal valabila dar care are loc in România condusa de regimul comunist al lui Ceausescu. Povestea filmului graviteaza in jurul personajului principal, Andrei si a familiei sale, o familie modesta de muncitori ce locuieste in Bucuresti. Filmarile vor incepe pe data de 2 februarie 2016 si se vor desfasura in Bucuresti, Buftea si imprejurimile Bucurestiului.

Dragos Bucur isi asuma o dubla pozitie in acest proiect, cea de actor si de producator alaturi de Jesús del Cerro care se gaseste pentru prima data in tripla pozitie de regizor, producator si scenarist.

Dragos Bucur (Andrei) si Cristina Flutur (Ioana), interpreteaza personajele principale ale filmului, alaturi de Constantin Cojocaru, Rodica Lazar, Andi Vasluianu si Gigi Ifrim iar co scenaristii acestei productii sunt: Manuel Feijoo, Beatriz Gonzalez Cruz si Ruxandra Ghiţescu.

DRAGOS BUCUR (Andrei) este unul dintre cei mai populari actori in Romania. A jucat in peste 30 de filme, a castigat doua premii GOPO – pentru cel mai bun actor, Best Actor Award BAFIC (Argentina),trei premii UCIN – pentru cel mai bun actor si “Timica” Prize in the Young Actor Gala. Dragos are experienta in lucrul cu regizorii si din pozitia de producator, pentru filmele de lung metraj: ‘2 Lozuri’(to be released), ‘Love Building’osau ‘Alt Love Building’. Prestatia si experienta sa ca actor in productii internationale ca ‘The Way Back’’in regia lui Peter Weir sau aWallander’aalaturi de Kenneth Branagh i-au consolidat pozitia in randul actorilor bine cotati din Romania.

CRISTINA FLUTUR (Iona) a avut un debut extraordinar in pelicula elDincolo de dealuri’, in rolul Alinei Ringhis in 2012, rol ce i-a adus premiul pt cea mai buna actrita – Best Actress Award- la Festivalul International de Film Cannes 2012.

JESÚS DEL CERRO (Regizor) este un regizor si producator spaniol cu resedinta in Madrid si Bucuresti. Printre filmele regizate de el se numara: ‘Nasa’(productie romaneasca) – cele mai mari incasari pentru un film romanesc in 2012 , obtinand un GOPO pentru cea mai buna audienta, ‘Carlitos y el Campo de los Sueños’ (productie spaniola) castiga Best Film Award si Audience Award la Giffoni Film Festival (unul dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii) ‘Ho Ho Ho’o(productie romaneasca), ’S-a furat mireasa’i(productie romaneasca) scenarist Toni Grecu; ‘Contra Timp’(productie romaneasca); ‘Mamaia’a(productie romaneasca) ; si mai multe seriale de televiziune dintre care ’Cu un pas Inainte’n- in Romania si iMédico de familia’i- in Spania.

Sinopsis: Povestea are loc in Republica Socialista Romania a anului 1988, pe vremea regimului comunist al lui Nicolae Ceausescu, cel mai crud dictator din intreg blocul comunist. Andrei si familia sa, locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament mic detinut de statul roman din acea vreme. In fiecare zi, Vasile, tatal lui Andrei asteapta un mesaj, o veste, insa acea veste intarzie sa apara pana intr-o zi cand familia sa primeste o veste de la ambasada Uruguay-ului… Sa fie oare, aceasta, vestea pe care Vasile o tot astepta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *