Concerte

UNKLE LA B’ESTFEST 2008!

La doar cateva zile de la confirmarea prezentei trupei Cypress Hill pe scena B’ESTFEST, un nou nume si-a anuntat participarea in cadrul editiei de anul acesta a festivalului: celebrul proiect electro UNKLE!

 Organizat de Emag!c Entertainment, festivalul va avea loc in cadrul complexului Romexpo, in  zilele de 4, 5, 6, si respectiv 11 iulie -  B’ESTFEST AFTERSHOCK. Alaturi de UNKLE, line-up-ul festivalului ii cuprinde si pe Cypress Hill, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs, Roisin Murphy (Moloko), Nelly Furtado si Judas Priest.

 

Infiintata in 1994 de catre James Lavelle si Tim Goldsworthy, trupa britanica UNKLE a debutat discografic chiar in acelasi an, cu albumul “The Time Has Come”. Doar un an mai tarziu, componenta UNKLE se schimba: Tim Goldsworthy alege sa se implice intr-un alt proiect, locul sau in trupa fiind luat de DJ Shadow.

 

Primul album lansat in aceasta formula a fost “Psyence Fiction”, in 1998, un album mai aproape de tendintele comerciale, la care au luat parte si o serie de artisti importanti, printre care Thom Yorke (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Kool G. Rap, Jason Newsted (Metallica), Badly Drawn Boy şi Richard Aschroft (The Verve). Dupa terminarea turneul de promovare a albumului  „Psyence Fiction”, DJ Shadow a parasit UNKLE, fiind inlocuit de turnatable-istii de la Scratch Perverts.

 

In 2003, Lavelle alaturi de Richard File lanseaza “Never Never Land“, album pentru care UNKLE a colaborat din nou cu nume mari ale industriei muzicale, precum Josh Homme (Queens of the Stone Age), Robert Del Naja (Massive Atack), Mani (The Stone Roses, Primal Scream).

 

In 2007, UNKLE – in formula James Lavelle si Pablo Clements – a pornit primul turneu mondial din cariera, pentru a sustine noul album al trupei, “War Stories”. Turneul a inceput la Londra, pe 5 iulie 2007, la Islington Academy, biletele epuizandu-se cu o luna inainte de ziua spectacolului! Dupa succesul concertului din Londra, UNKLE a devenit unul dintre numele preferate ale festivalurilor internationale, sustinand show-uri in fata a zeci de mii de oameni la Sziget (Ungaria), MELT! (Germania), Benicassim (Spania), Reading (Marea Britanie), Summer Sonic (Japonia) sau  Pukkelpop (Belgia). Anul trecut, pe 31 august, UNKLE a concertat pentru prima data in Romania, la Delta Music Fest.

 

Anul acesta, UNKLE revine in Romania pentru a sustine un show in cadrul B’ESTFEST 2008, chiar in prima zi a festivalului, pe 4 iulie. Biletele de o zi (4, 5, sau 6 iulie ) au fost deja puse in vanzare. Acestea costa 90 de lei in presale, urmand ca in zilele de festival, la intrare, acestea sa coste 110 lei. Biletele de o zi, abonamentele pentru toate cele 3 zile de B’ESTFEST (240 de lei), precum si biletele pentru B’ESTFEST AFTERSHOCK (75 de lei) pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *