LifeStyle, Sanatate

Uniunea Europeana versus obezitatea

larmata de cresterea nivelului de supraponderabilitate in randul cetatenilor sai, Uniunea Europeana va initia o campanie impotriva obezitatii.

Ministrii sanatatii din tarile membre ale Uniunii Europene intentioneaza sa lanseze o campanie impotriva obezitatii, masura necesara daca luam in considerare faptul ca aproximativ 3 milioane de cetateni ai UE sunt obezi.

Ministrul german de sanatate, Ulla Schmidt, afirma: “Trebuie sa schimbam aceasta situatie.” Ea a adaugat ca obezitatea nu duce doar la diverse probleme de sanatate ci si la costuri semnificative pentru societate.

“Trebuie sa punem accentul pe activitati preventive. Rata cu care creste numarul de copii si adulti supraponderali este alarmanta”, a spus Schmidt. Ea a subliniat de asemenea ca in Germania, tara cu cea mai mare populatie din UE, numarul de persoane obeze s-a dublat in ultimii 10 ani.

Obezitatea a inceput sa fie considerata o problema de sanatate publica, intrucat s-a dovedit ca supraponderabilitatea predispune organismul la alte afectiuni serioase, precum boli cardiovasculare, diabet mellitus, apnee si osteoartrita.

Specialistii britanici estimeaza ca peste 12 milioane de adulti si 1 milion de copii vor fi obezi pana in 2010 daca nu iau masuri preventive.
www.jucaushii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *