LifeStyle

Un francez consiliaza Murfatlar

ÃŽncepand din această vară, echipa de oenologi de la Murfatlar este condusă de Philippe Bonnet, reputat oenolog francez deÅ£inător al « Diplôme en Viticulture – Oenologie à Montpellier » ÅŸi al « Diplôme de Commercialisation, de Distribution et Marketing des vins ».
“Acum câţiva ani ne-am propus să dezvoltăm piaÅ£a vinurilor seci ÅŸi am reuÅŸit aducând primul oenolog străin în România, de origine australiană. Oenologul francez Philippe Bonnet, reprezintă o alegere firească, naturală din două mari motive. ÃŽn primul rând noile tendinÅ£e indică dezvoltarea pieÅ£ei de vinuri roÅŸii, iar în al doilea rând, în contextul integrării României, vinurile noastre trebuie să concureze cu celebre vinuri europene din FranÅ£a, Italia sau Spania. Philippe Bonnet este renumit pentru vinurile sale roÅŸii, obÅ£inând de-a lungul timpului numeroase distincÅ£ii: premiul de excelenţă pentru Coteaux du Languedoc ÅŸi Marele premiu de excelenţă pentru Cantagals Rouge 2001”, a declarat Radu Morar, directorul de marketing al Murfatlar.

Specialistul Philippe Bonnet are şi un spirit inovator: în anul 1984 a creat o linie de îmbuteliere a vinurilor “Bag in Box”, iar în anul 2000 a dezvoltat o nouă metodă de fermentare a vinului. A ocupat funcţia de director a mai multor cooperative viticole (printre care Cooperativa viticolă Lirac en Cotes du Rhone si Cooperativa viticola S.C.A.V. din St. Jean de la Blaquiere), unde a înfiinţat crame cu butoaie subterane şi a oferit consiliere în plantaţia viilor. De asemenea, până la acest moment, a ocupat diverse funcţii precum responsabil de cramă, reprezentant comercial pentru export de vinuri şi responsabil tehnic pentru materialul viticol.

Murfatlar a investit în ultimii 5 ani peste 12 milioane de euro în tehnologie şi în septembrie 2002 Murfatlar a devenit prima societate viti-vinicolă din România certificată conform standardului de calitate ISO 9001:2001 pentru sistemul de management al calităţii şi pentru sistemul HACCP de asigurare a securităţii în domeniul alimentar.

Murfatlar este lider pe piaţa de vinuri cu o cotă de 32%. Altfel spus, una din 3 sticle cumpărate în România este Murfatlar. Producţia de struguri din acest an este estimată la circa 23.000 de tone. De la albe la roşii şi de la seci la dulci, vinurile Murfatlar acoperă gama cea mai largă de produse. La Murfatlar se face vin de aproape 2000 de ani de pe cea mai mare podgorie din România aparţinând unui singur producător. Murfatlar este deţinătorul a nu mai puţin de 160 de medalii la concursurile internaţionale de vinuri, fiind astfel cel mai apreciat vin românesc peste hotare. Aceste medalii înseamnă un câştig de imagine extrem de important pentru vinul românesc şi o creştere a notorietăţii României ca bun producător de vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *