LifeStyle, RETETE CULINARE

TIRAMISU – simplu, rapid, delicios!

Ingrediente:
2 pachete mari de piscoturi (desi nu vom folosi toate piscoturile), 1000 ml mascarpone (se gaseste in hipermarketuri, la galetusa ca de smantana – de provenienta romaneasca), aprox. 1 l cafea tare, fara zahar, 150 g zahar, 4 pachete zxahar vanilat, 8 galbenusuri (proaspete), cacao, 150 ml coniac (se poate folosi cu succes coniac facut in casa). Ingredientele sunt pentru o tava obisnuita de aragaz, dar poate fi facuta in orice tava, de orice dimensiune, cu conditia modificarii cantitatilor!
Preparare:
Se face cafeaua, de preferinta la filtru, pentru ca este gradat si nu mai este nevoie de strecurarea zatului.
Se bat bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se obtine o pasta si zaharul s-a topit. Apoi se adauga treptat cate o lingura de Mascarpone si se mixeaza pana la omogenizare. Aceasta este crema, care dupa preparare se da la frigider.
Cafeaua racita se pune intr-un castron si se amesteca cu coniacul. Fiecare piscot se inmoaie in cafea, pe ambele parti si apoi se aseaza in tava, unul langa altul, pentru ca vor forma blatul.
Atentie, piscoturile doar se trec prin cafea, pentru ca se pot distruge usor!
Peste primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema obtinuta anterior, dupa care iarasi un strat de psicoturi inmuiate in cafea si ultima parte de crema.
pentru efectul vizual se pudreaza cacao peste ultimul strat de crema.
Prajitura se da pentru cateva ore la frigider inainte de a fi consumata. Se pastreaza numai in frigider pe timpul verii sau in camere neincalzite pe timpul iernii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *