Concerte

Teresa Garcia Caturla – mentor pentru tinerele talente cubaneze

Una dintre personalitatile marcante ale culturii si muzicii traditionale cubaneze, Teresa Garcia Caturla se declara atrasa de cariera pedagogica, dorind ca in paralel cu activitatea concertistica sa se implice mai mult in educatia muzicala a tinerilor talentati. Teresita va reveni anul acesta pentru a patra oara la Bucuresti, alaturi de proiectul Live From Buena Vista – The Havana Lounge, pe 12 februarie, intr-un ultim spectacol pe scena Salii Palatului din Bucuresti.

Teresa Garcia Caturla s-a declarat interesata de a aprofunda activitatile didactice si de a deveni un pedagog pentru tinerele generatii care isi doresc sa afle mai multe despre muzica si cultura Cubei. Ea insasi provenind dintr-o proeminenta familie de muzicieni, fiica unuia dintre cei mai renumiti compozitori cubanezi ai anilor 1930, Alejandro Garcia Caturla, Teresita s-a remarcat prin vocea extraordinara, carisma si energia de care debordeaza in cadrul fiecarui spectacol, nu inainte insa de a-si termina studiile, la sfatul mamei sale. “Ne-am mutat in Havana in 1958 si in acelasi an am inceput studiul pentru bacalaureat. La scurt timp i-am spus mamei ca as vrea sa renunt pentru ca adevarata mea dorinta era sa devin muzician, trei dintre surorile mele facand parte deja dintr-o trupa de fete, numita Anacaona. Mama mi-a spus atunci ca nu se punea problema directiei catre muzica fara o baza educationala. In acest moment predau tinerelor fete absolvente ale scolilor de muzica, dar mi-as dori sa profesez si intr-un spatiu academic, sa le vorbesc si sa impartasesc studentilor din Havana din cunostintele si experienta dobandite in cursul acestor ani”, a declarat recent Teresa, incurajand tinerii sa isi promoveze si sa isi fructifice talentul prin educatie.

Teresa Garcia Caturla nu este singurul membru Live From Buena Vista – The Havana Lounge cu veleitati didactice, trompetistul Yanko Pizaco fiind unul dintre cei mai apreciati tineri profesori ai Universitatii din Havana.

Format acum aproape un deceniu, proiectul Live From Buena Vista – The Havana Lounge ce reuneste patru generatii de muzicieni, nume celebre ale Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra si Tropikana, va reveni luna aceasta la Bucuresti, in cadrul unui ultim concert sustinut pe scena Salii Palatului. Biletele pentru acest spectacol pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de pozitia in sala: 70, 100, 120, 140, 160 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *