LifeStyle, RETETE CULINARE

Tarta cu pepene galben

Tarta pepene galbenSe amesteca 100 g unt cu 250 g faina pana se obtine un aluat nisipos. 2 galbenusuri se freaca bine cu 100 g zahar pudra si se amesteca in aluat. Se adauga un praf de sare si o lingura de apa. Se framanta bine si se lasa aluatul la rece.

Dupa o ora se intinde o foaie din aluat cu sucitorul si se aseaza intr-o forma de tarta, unsa in prealabil cu unt. Se preseaza cu mana, se indeparteaza marginile si se inteapa cu furculita. Se coace la foc potrivit timp de 20 de minute.

Intre timp se curata un pepene galben (cantalup) de un kilogram de soaja si seminte. Se pastreaza o felie pentru decor, restul de pepene se mixeaza cu 3 linguri de zahar pudra, o lingura de rom si 3 galbenusuri(galbenusurile se adauga dupa ce s-au omogenizat celelalte componente). Separat se bat 3 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi se amesteca usor in piureul de pepene galben.

Se toarna umplutura de pepene peste tarta si se coace timp de 25 de minute la foc potrivit.

Se decoreaza cu feliute de pepene sau frisca.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *