RETETE CULINARE

Tarta cu ciocolata a la Jamie

Ingreriente pentru 10 portii:

– pentru blat: 325 g unt nesarat, 225 g zahar tos, 565 g faina, 3 oua , 65 g cacao, un praf de sare;

– pentru umplutura: 200 ml lapte integral, 565 ml frisca nebatuta, 65 g zahar tos, 350 g ciocolata cu 70 % cacao, 2 oua.

Preparare: Se unge cu unt o forma de tarta cu margine detasabila si diametrul de 28 cm.

Pentru blat se amesteca untul, zaharul, sarea, apoi se incorporeaza faina, ouale si cacao, pana se obtine un aluat faramicios. Nu se framanta foarte mult. Se pune intr-o folie de plastic si se da la rece cel putin o ora, la frigider. Apoi se intinde in forma de tarta si se tine la congelator o jumatate de ora.

Se coace la foc mic pana se intaresate si capata aspectul unui biscuit. Se scoate din cuptor si se toarma umplutura.

Pentru umplutura se pune laptele, frisca si zaharul intr-o cratita , se pun la foc mic, amestecand usor, pana fierbe. Se stinge focul si se adauga bucatelele de ciocolata, amestecand pana la omogenizare. Se adauga si ouale batute si se amesteca bine.

Se toarna cu grija in tava si se coace aproximativ 15 min, cand incepe sa tremure usor. Se va intari cand se raceste.

Se serveste rece cu frisca.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *