Evenimente

Targ de Antichitati Taranesti

sambata, 23 si duminica, 24 mai, orele 10:00 – 18:00

Muzeul Taranului Roman a obisnuit publicul din Bucuresti cu o serie de targuri de mesteri, organizate la date fixe, legate de marile sarbatori crestine.
De data aceasta propunem un altfel de targ, un Targ de Antichitati Taranesti, la care vor participa aproximativ 40 de colectionari din toata tara cu obiecte vechi, de colectie.
Ne dorim, pe de o parte, sa prezentam o imagine vie a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei, la un moment istoric dat, iar pe de alta parte, sa salvam obiectele de la uitare, degradare si sa le reintroducem intr-un circuit al civilizatiei contemporane.
Vor fi expuse in cadrul targului: covoare, stergare; piese de costum popular; icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice; ceramica; mobilier crestat, pictat – lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri; donite, vase din lemn, putinei, cauce; furci de tors, fuse, roti de tors, vartelnite; clante, grile de fereastra; felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama etc.
Un loc aparate il vor ocupa publicatiile socio-etnografice din perioada interbelica, bancnotele vechi pictate de Nicolae Grigorescu si timbrele cu subiecte etnografice.

Targ de Antichitati Taranesti, sambata, 23 si duminica, 24 mai, orele 10:00 – 18:00

Pret bilet: 6 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

Mai multe informatii gasiti pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/index.php?page=se-face&link=133

Parteneri: METROREX, RATB,, Cocor MediaChannel

Parteneri media : 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, Port.ro, Observator cultural

PuteÅ£i afla cîte ceva despre ţăranul român ÅŸi lumea lui venind la Muzeul Ţăranului Român – Muzeu NaÅ£ional de Arte ÅŸi TradiÅ£ii. Cu o istorie de aproape un secol, clădirea de cărămidă roÅŸie de pe Åžoseaua Kiseleff, nr.3, adăposteÅŸte peste 90 000 de obiecte ţărăneÅŸti: icoane, troiÅ£e, cruci, ceramică, Å£esături, costume, podoabe… O parte din aceste obiecte sunt prezentate în expoziÅ£ii cu pronunÅ£at caracter antropologic. Re-descoperim o lume uitată, îi arătăm frumuseÅ£ea, simplitatea, puterea….într-o formulă muzeografică modernă ÅŸi originală pentru care, în 1996, Muzeul Ţăranului a primit premiul “Muzeul European al Anului”.

021 317 96 60
www.muzeultaranuluiroman.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *