FILME

Sweeney Todd si Atonement, cele mai bune filme la Globurile de Aur

Cea de-a 65-a editie a ceremoniei Globurilor de Aur s-a incheiat de putin timp la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Asa cum era de asteptat, la conferinta de presa in timpul careia s-au anuntat laureatii editiei din acest an nu a participat nicio vedeta, actorii si regizorii facand front comun cu scenaristii aflati in greva.

Din pacate, la finalul editiei din acest an, Cristian Mungiu a pierdut Globul de Aur pentru “cel mai bun film strain”, premiul ajungand la Julian Schnabel si al sau “The Diving Bell…”.

Revenind la laureatii editiei din acest an, ei bine, cele mai bune filme au fost desemnate: “Atonement” (drama) si “Sweeney Todd” (musical sau comedie), Johnny Depp si Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood) adjudecandu-si premiile pentru “cei mai buni actori in rol principal”.

La feminin, Julie Christie a reusit sa-i ia “fata” lui Keira Knightley, castigand premiul pentru “cea mai buna actrita intr-un rol principal” (drama), cu rolul din “Away from Her”. La categoria “cea mai buna actrita intr-un rol principal” (musical sau comedie), trofeul a ajuns la Marion Cotillard pentru rolul din filmul “La Vie En Rose”.

Trofeele pentru rol secundar le-au revenit actorilor Cate Blanchett (“I’m Not There”) si respectiv Javier Bardem (No Country for Old Men), fratii Coen reusind sa castige si Globul de Aur pentru “cel mai bun scenariu”.

La editia din acest an, “cel mai bun regizor” a fost ales Julian Schnabel (The Diving Bell and The Butterfly).

Andrei Vulpescu

Lista premiilor pe www.vedeta.ro ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *