RETETE CULINARE

Strudel cu ciuperci de padure

4 portii – 40 minute

500g foi de placinta
2 linguri unt
1 ceapa
1 ca]el de usturoi
250g ciuperci de padure
75ml vin alb sec
100g telemea desarata
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura marar verde tocat
1 lingura cozi de ceapa verde tocate
sare, piper
Caliti in unt ceapa taiata marunt si usturoiul pisat. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca adaugati ciupercile taiate in felii subtiri, si vinul. Lasati vasul pe foc potrivit pana cand se inmoaie ciupercile. Opriti focul si lasati amestecul la racit. Adaugati branza rasa si ierburile in amestecul rece. Omogenizati compozitia si condimentati-o cu sare si piper. Suprapuneti 5 – 6 foi de placinta, unse cu ulei. Turnati amestecul cu ciuperci pe foi si rulati-le. Puneti strudelul intr-o tava de chec tapetata cu folie de copt. Taiati cateva romburi in stratul de foi de deasupra. Coaceti strudelul la foc potrivit, 15 -20 de minute, lasati-l apoi sa se raceasca putin si taiati-l in felii cu grosimea de 2 – 3 cm.
Sursa: www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *