Evenimente

Steve Vai canta la Cerbul de Aur

Printre vedetele care vin anul acesta la Cerbul de Aur, 2 – 7 septembrie, la Brasov, se numara Hot Chocolate, Tiziano Ferro si Steve Vai. Bugetul de anul acesta al festivalului este de circa 1,5 milioane de euro. Cerbul de Aur 2009 va cuprinde sase seri – Evergreen, Pop, Rock, Finala concursului de interpretare, Gala Laureatilor, Seara Superstar si Hora Satului.
Serile festivalului vor fi prezentate de Aurelian Temisan, Delia Budeanu, Mihai Constantin si Alexandra Tatarache. Ultima seara, cea dedicata folclorului, va fi prezentata de Irninis Miricioiu, producator si moderator TVR, interpreta de muzica populara Viorica Macovei si moderatorul emisiunii “Doi care doinesc”, interpretul Gelu Voicu.
Juriul Concursului de Interpretare Cerbul de Aur va fi format din: Nuno Figueira (producator la Televiziunea Publica Portugheza), David Lowen (membru in consiliul de administratie al Royal Television Society), Michael Lally (presedinte CIRCOM), Paula Seling (castigatoare a trofeului Cerbul de Aur in 2002), Vic Vegeat (chitarist si interpret vocal), Dida Dragan (interpreta de muzica usoara), Alfredo Tisocco (presedintele Crams Music Italia), Dumitru Morosanu (presedintele Modus Production), stefan Gheorghiu (presedintele CREDIDAM), Jeroen Depraetere (fondatorul Academiei Flamande de Televiziune) si Antero Paivalainen (muzician si producator al companiei Taurus Music).
Primele trei seri – Evergreen, Pop, Rock – vor fi deschise cu un show asigurat de trupa Sistem si de Baletul Art Focus International.
Spectacolul din prima seara isi propune sa puna in valoare marile voci ale Romaniei, care vor interpreta hituri vechi (evergreen-uri), impreuna cu orchestra condusa de Ionel Tudor. Piesele au fost alese astfel incat sa acopere o perioada cat mai lunga din istoria muzicii moderne.
Invitatii romani ai concertului de deschidere Evergreen sunt: Gabriel Cotabita, Paula Seling, Nico, Nicola, Leo Iorga, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Aurelian Temisan, Monica Anghel, Vlad Mirita, Delia Matache, Mihai Georgescu, Aura Urziceanu, George Nicolescu si Doina Spataru. Dupa concurs, seara se va incheia cu un recital retro sustinut de trupa Hot Chocolate.
Seara Pop va avea ca invitati pe membrii trupei Holograf, iar in Seara Rock va urca pe scena formatia Directia 5.
Seara dedicata Finalei Concursului de Interpretare se va incheia cu un spectacol al trupei Vama.
in seara Superstar (6 septembrie) vor canta Loredana, Steve Vai si Tiziano Ferro.
Editia de anul acesta a Festivalului “Cerbul de Aur” se va desfasura la Brasov, intre 2 si 7 septembrie. Festivalul va reuni 24 de concurenti din 20 de tari (Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Rusia, Spania, Turcia si Ucraina), la care se adauga cei trei reprezentanti ai Romaniei.
Jasmine, Nadine si The Marker vor reprezenta Romania la editia de anul acesta a Festivalului “Cerbul de Aur”, dupa ce acestia au castigat preselectia organizata de TVR.
La editia din 2008 a Festivalului International “Cerbul de Aur”, pe scena au urcat 30 de concurenti, dintre care 26 din strainatate si patru din Romania, iar castigatorul marelui trofeu a fost tot un roman, Razvan Krivach. Biondo, din Suedia, a obtinut Cerbul de Argint, iar Tony Poptamas & Desperado au obtinut Cerbul de Bronz.
Festivalul “Cerbul de Aur” a avut parte de o istorie sincopata, fiind intrerupt in anul 1972 si reluat abia dupa 20 de ani, in 1992.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *