Evenimente

Sfarsitul lumii in 2012?

Agentia Spatiala Americana (NASA) a lansat o campanie prin care contrazice in mod stiintific profetiile si miturile care spun ca vine sfarsitul lunii (apocalipsa) in 2012, pe masura ce aceasta noua profetie, care pretinde ca se sprijina pe date stiintifice, se propaga mai ales prin intermediul internetului.
Industria filmului a adoptat acest scenariu catastrofal, producand 2012, un film cu un buget imens. Acesta prezinta sfarsitul omenirii, prevazut a se produce in timpul solstitiului de iarna din 2012, pe data de 21 decembrie, in urma unei serii de catastrofe naturale. Aceasta data ar coincide cu o aliniere a planetelor sistemului nostru solar, considerata de rau augur de credinta populara.
Promovata de milioane de site-uri pe Internet, aceasta predictie isi are originea intr-o fabula potrivit careia o planeta despre care se spune ca ar fi fost descoperita de sumerieni, intitulata Nibiru sau “Planeta X”, se indreapta catre Terra si se va ciocni cu planeta noastra, a explicat agentia spatiala americana pe site-ul ei oficial.
O alta coliziune catastrofala a fost anuntata de profetii negativisti pentru anul 2003. De atunci, data cataclismului a fost amanata pentru 21 decembrie 2012, care corespunde cu sfarsitul unui ciclu din calendarul Maya.
Anumite site-uri acuza NASA ca ascude adevarul despre existenta planetei Nibiru, insa agentia americana a negat aceste zvonuri, sustinand ca ele nu sunt nimic altceva decat “fantasme pure”.
“Niciun om de stiinta din lume de buna credinta nu este la curent cu vreo amenintare catastrofala prevazuta pentru decembrie 2012”, se afirma in comunicatul NASA, care isi informeaza cititorii asupra unui detaliu important: Terra exista de peste patru miliarde de ani.
In privinta calendarului Maya, el nu se opreste la data de 21 decembrie 2012. Este vorba doar de finalul unui ciclu lung, dar acesta va fi urmat de un altul, a explicat agentia spatiala americana. Cat despre alinierea planetelor, acest fenomen nu este prevazut a avea loc decat peste mai multe decenii, potrivit mecanicii astronomice folosita de cercetatori. Chiar si atunci cand Terra intra intr-o aliniere cu alte planete, efectele acestui fenomen sunt neglijabile.
in fiecare luna decembrie, Terra si Soarele sunt aproximativ aliniate cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, insa acest eveniment anual nu are nicio consecinta asupra umanitatii, au adaugat expertii de la NASA.
Daca Terra s-ar fi aflat in pericol de a fi lovita de un asteroid sau de “Planeta X”, astronomii ar fi reperat deja un astfel de obiect de cel putin zece ani, au precizat cercetatorii americani.
NASA sublinieaza si faptul ca aceste coliziuni catastrofale ale Terrei cu diverse corpuri celeste sunt foarte rare, ultima avand loc in urma cu 65 de milioane de ani si provocand, probabil, disparitia dinozaurilor.
Agentia spatiala americana si-a incheiat argumentatia sub forma unor raspunsuri la opt intrebari puse cel mai des de catre public, considerand ca “nu exista nicio dovada stiintifica in sprijinul acestor fictiuni care apar in carti, documentare, la cinematograf si peste tot pe internet”.
Argumentatia NASA, care demonteaza mitul apocalipsei ce ar urma sa se produca in 2012, poate fi consultat in limba engleza la adresa urmatoare: www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html”.

4 Comments

  1. doar dumnezeu stie cand o sa vina sfarsitu lumii,dar noi stiind ca intr-o zi o sa vina pacatuim si mai mult si nu prea dam importanta,dar o sa fie vai de noi cand va veni ziua aceea.sa ne fereasca dmz rugativa sa ne ierte pacatele pt ca suntem prea pacatosi.

  2. Fratilor eu nu mai inteleg nimic cu sfarsitu lumii internetu la ora actuala e plin de virusi adica de minciuni si aberatii. Sfarsitu lumii consta in: lumea se agita dupa anotimp pentru ca odata cu anotimpu lumea se schimba cum si animalele la un cutremur sunt primele care ne anunta adica se agita. Eu spun asa ca nu vine sfarsitu lumii pentru ca atat de mult iubeste Dumnezeu lumea incat a dat pe singuru sau fiu Iisus Hristos si daca era un om rau eram pieriti de mult. Asa ca Iisus ne iubeste chiar daca noi nu avem timp de el sa vb cu el sa ne rugam la el daca trecem prin greutati. Asa ca lumea sa luat de la filmu ala nenorocit care cel care e producator e de mana raului altceva ce poa sa faca decat sa sperie lumea sincer vb. Nu stiti ca oamenii bogati nu mai au gandire la ceea ce fac au o mentalitate de iad asta inseamna ca o sa ajunga acolo unde este locu adica in iad. Vreau sa spun ca cel care a facut filmu ala idiot e pacatu lui cel mai mare asta inseamna ca a trecut peste dumnezeu si va fii rasplatit pentru ca oamenii se lacomesc in pofte, curvie, minciuni, betii si multe altele asa ca ceea ce lumea face sia pregatit locul atunci cand dumnezeu ne va lua pe toti iar locu cel pregatit pentru cei bogati va fi un loc chinuit pentru ca iisus nu accepta poftele vostre. Cum iisus a hranit o gramada de oameni cu paine si peste va intrebati de ce in zilele noastre noi nu ne ajutam intre noi?????.Pentru ca unii dintre noi considera ca mai bine ma indop eu decat sa ii dau si aceluia si mai bine te indopi ca pe lumea cealalta te indopi singur in suferinta. Nu uitati un singur lucru: IISUS HRISTOS ESTE DUMNEZEU NOSTRU SI EL EXISTA DAR VOI NU STITI EU LAM VAZUT ASA CA VA FII VAI SI AMAR DE CEL CARE NU FACE BINE ALTORA.

  3. de 4 ani am anuntat ca in 2012 raman doar cateva mii de persoane pe terra…din Romania vor scapa in jur de 700…adica doar cei spovediti si care au sufletul curat tot timpul…tot se v-a distruge , nu ramane piatra pe piatra….odata cu plecarea terrei de pe traiectorie, spre IMPARATIA CERURILOR…stiu tot cum v-a incepe si cum v-a fi….pt ca fiul meu Antoniu, s-a nascut cu aceste capacitati ceresti…ADICA A FOST TRIMIS DE DUMNEZEU, LA INTRUPARE, PASTRANDU-SI MEMORIA CEREASCA DE SERAFIM , CUM ERA IN CER….SI V-A FI UN PAMANT NOU, SI O TARA NOUA, TARA AFANTA ORTODOXA ROMANIA, CARE IN CELE 3 ZILE DE INTUNERIC , V-A FI LUMINATA DE STEAUA CARE S-A ARATAT LA NASTEREA LUI IISUS…apoi Mantuitorul se v-a intoarce, sa faca judecata celor din iad, care au slujit satanei…apoi…0743315866

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *