Evenimente, Sanatate

Se lanseaza oficial Campania Nationala 'Alege sa fii sanatos'

Campanie initiata de Asociatia “Pentru o Viata Sanatoasa” reprezenata de Florentina Opris si sustinuta de Federatia Romana Sportul Pentru Toti, Ministerul Sanatatii Publice, Institutul de Cercetari Alimentare Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul CNA

SE STIE CA …
Putem preveni bolile si degenerarea atat fizica cat si psihica pe termen lung, putem trai o viata lunga si de calitate, daca ne convingem si ne deprindem sa traim sanatos prin sport si o alimentatie corecta.
Datele statistice disponibile evidentiaza ponderea majora pe care “bolile civilizatiei” (afectiunile cardiovasculare, obezitatea, cancerul, diabetul zaharat, osteoporoza s.a.) o au in morbiditatea si mortalitatea de la noi din tara si de altfel, in general in intreaga lume.
Savantii afirma ca stilul nostru de viata va influenta aparitia bolilor peste 10, 20, 30 de ani.
Stilul nostru de viata influenteaza foarte mult sistemul imunitar, de care depinde supravietuirea noastra pe aceasta planeta.
Putine, viitoare mamici, se stie ca au un stil de viata sanatos, care determina starea de sanatate a copiilor.
Elevii si studentii au un mod de viata de multe ori dezordonat din punct de vedere al efortului fizic si al alimentatiei echilibrate, care determina un randament scazut, din punct de vedere intelectual si aparitia diferitelor dezechilibre.
Sanatatea persoanelor mai invarsta, poate fi imbuntatita printr-un stil de viata sanatos.

SCOPUL
Sanatatea este privita de foarte multe persoane ca si un “cont inepuizabil intr-o banca sigura”. Ar putea fi asa daca am gasi motivatia necesara si am pune in practica toate cunostintele acumulate legate de un stil de viata sanatos.
Scopul Campaniei “Alege sa fii sanatos” este de a determina ca majoritatea populatiei sa adopte un stil de viata sanatos, care sa includa alegerea unei alimentatii echilibrate, efectuarea de exerciti fizice regulat, o gandire pozitiva, combaterea stresului, hidratarea, controlul medical periodic, terapii alternative, fiteoterapie si vacante in natura

SUSTINATORI
Florentina Opris este initiatoarea si sustinatoarea acestei campanii, fiind un proiect mai vechi al ei, dar care abia acum a reusit sa-l concretizeze si care se doreste a fi o incununare a activitatii ei din televiziune cu cele doua emisiuni de la PrimaTV “Sport cu Florentina” din fiecare dimineata si “Sport. Dieta si o Vedeta” din fiecare duminca dimineata, emisiuni educative in care stilul de viata sanatos prin sport si alimentatie corecta este dezbatut si incurajat in permanenta.
Acum este momentul de a se trece la fapte si de a se interactiona direct cu persoana, astfel incat vorbele sa se transforme in fapte, iar solutile teoretice sa fie aplicate.
Sunt alaturi de ea, indragita, cunoscuta si marea exploratoare Uca Marinescu, reprezentand Federatia Romana Sportul pentru Toti, care se va implica activ in demararea unor actiuni la nivel national, longevivul doctor farmacist fiteoterapeut Ovidiu Bojor reprezentand publicatia Planta Romanica, recunoscutul doctor al Institutului de Cercetari Alimentare Gheorghe Mecinicopschi,
d-na doctor Florentina Furtunescu director general in cadrul Ministerului Sanatatii Publice, d-l Stelian Fedorca inspector general la Inspectoratul Scolar al Municipal Bucuresti, actiuniile media video si audio se vor derula cu acordul si sprijinul Consiliului National al Audiovizualului prin d-l Rasvan Popescu
Sunt firmele media enumerate mai jos care sprijina Campania in toate etapele ei de desfasurare, PrimaTV, Europa FM, Avantaje, Jurnalul National precum si multe alte publicatii si cotidiene nationale, fiecare adcandu-si aportul la reusita practica a Campaniei.
Sponsorii principali ai campaniei, firma Sano Vita, reprezentata de d-l Cornel Soare director general, producatore si distribuitore de produse alimentare care promoveaza produsele sanatoase si un stil de viata sanatos, este firma care este alaturi de Florentina in toate proiectele pe care ea le realizeaza, fiind si sponsorii emisiunilor ei, firma Parmalat care tocmai a lansat un nou produs Santal 5 culori, foarte benefic pentru sanatate, fiind bogat in vitamine si minerale naturale, firma Intertrade distribuitor printre altele al apei Pradis cu un scazut continut de sodiu reprezentata de d-l Traian Parvulescu, ceaiurile Dilmah de o calitate deosebita, Centrele de Slabit si Infrumusetare Silhouette reprezentate de d-na Lili Baddi director general, restaurantul wine bar Caffe&Latte care este si gazada acestui eveniment, reprezentat prin d-l Nevio Menazza si Raluca Pamfil proprietarii si directorii restaurantului, oferind delicioase si sanatoase preparate cu specific mediteranian.

ACTIVITATI
In prima etapa, care va tine din 28.02.2008 pana in 01.07.2008 se vor organiza :
Seminarii lunare cu o larga participare din randul populatiei, elevi, studenti, mas-media, discutile vor fi intretinute de specialisti, persoane publice, temele se vor referii la adoptarea unui stil de viata sanatos, totul va fi mediatizat prin intermediul televiziunii, radioului, publicatiilor media si internet.
Derularea unui concurs in cadrul televiziunii PrimaTV, cu participarea persoanelor care au probleme de greutate, pentru a se adapta unui stil de viata sanatos.
Organizarea in institutii de invatamant a unor seminarii pe diferite teme si lansarea unui produs nou si sanatos, impreuna cu firma Sano Vita, ca si alternativa la produsele existente, pe care elevii si studenti le consuma des.
Initierea in parcurile din Romania cu implicarea primariilor si a sponsorilor, a unui mini traseu cu elemente din lemn masiv intr-un spatiu personalizat si original, pentru practicarea sportului in aer liber atat pentru copii cat si pentru cei maturi, chiar si pentru cei invarsta.
Actiuni in parcuri, pentru a determina cat mai multa persoane de a face miscare.
Lansarea programului PhoneNutrition pentru telefonul mobil, unul dintrwe cele mai complexe si revolutionare programe de acest fel la nivel mondial, de control al greutatii, alimentatiei si a unei vietii sanatoase
Toate actiunile, sponsorii care le vor sustine, datele si locurile de desfasurare, vor fi anuntate in presa , televiziune si radio la momentul potrivit
Calendarele actiunilor Campaniei pot fi urmarite pe www.alegesafiisanatos.ro

PARTENERI MEDIA
PrimaTV
Europa FM
Avantaje
Jurnalul National

SPONSORI
SANO VITA
ZEPTER
SANTAL
INTERTRADE
DILMAH
SILHOUETTE
“Sanatatea este stalpul tuturor actiunilor pe care le intreprindem in fiecare zi”
Florentina Opris
”

Toate documentele, comunicatul de presa in format .doc precum si fotografiile la rezolutie mare de la Conferinta de Presa pot fi descarcate incepand cu 28.02.2008 orele 15:00, de pe www.alegesafiisanatos.ro in meniul principal “Presa”

Asociatia
“Pentru o viata sanatoasa”
Bucuresti, Sectorul 1,
Str. Sevastopol Nr. 13-17
Presedinte: Florentina Opris
Tel./Fax: 021-3122648
(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
www.alegesafiisanatos.ro
www.alegesafiisanatos.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *