Evenimente

SCENART – debutul primei sesiuni a cursurilor de formare din cadrul etapei de formare externa a proiectului

In perioada 5 – 23 iulie, respectiv 1 – 28 septembrie 2011, va avea loc prima sesiune a cursurilor de formare din cadrul etapei de formare externa – A3 – Imbunatatirea competentelor profesionistilor din institutiile asociate, prin intermediul desfasurarii de module de formare externa specifice a proiectului SCENART – Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania.

In etapa A3, desfasurata intre februarie 2011 si ianuarie 2012, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” si Accademia Teatro alla Scala din Milano vor desfasura, pe parcursul a doua sesiuni de formare (iulie – septembrie, respectiv decembrie-ianuarie 2011), o serie de cursuri specifice artelor spectacolului, ai caror beneficiari sunt profesionisti din cele patru teatre asociate proiectului: Teatrul Metropolis, Opera Brasov, Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta si Teatrul National Targu Mures. Cursurile urmaresc specializarea si perfectionarea personalului care desfasoara deja acestea meserii si prevad o parte introductiva de tip teoretic, precum si o activitate de formare la locul de munca. Toate cursurile vor fi sustinute de formatori din cadrul Academiei Teatro alla Scala, alaturi de formatori romani.

Prima sesiune de formare din aceasta etapa include cursuri pentru urmatoarele meserii: maestru lumini, manuitor-montator decor, croitor-confectioner costume teatru, regizor scena, electrician iluminare scena, maestru sunet, machior spectacole, costumier, recuziter si designer video. Ca si in cazul etapei de formare a angajatilor Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, care a avut loc in perioada iunie 2010-ianuarie 2011, la finalul cursurilor participantii vor primi, in urma sustinerii examenului de absolvire, diplome de perfectionare recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, emise de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in calitate de furnizor autorizat de formare profesionala.

SCENART – Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania este un proiect implementat in perioada octombrie 2009 – septembrie 2012 de catre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano si este primul proiect strategic dedicat dezvoltarii resurselor umane si a pietei muncii din domeniul artelor spectacolului din Romania. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!“ si urmareste crearea unui centru de pregatire unde profesionistii din domeniul artelor spectacolului pot sa urmeze cursuri de perfectionare, obtinand o certificare nationala pentru meseriile specifice domeniului.

www.opereta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *