Evenimente

Săptămâna vegeriană, marcată și în România

Cu ocazia International Vegetarian Week, care incepe la 1 Octombrie si se serbeaza in zeci de state din lume, printre care Albania, Australia, Canada, Franta, Indonezia, Ungaria, Italia, Olanda, Noua Zeelanda, Portugalia, UK si Statele Unite ale Americii, SVR organizeaza noi actiuni de promovare a avantajelor unui stil de viata vegetarian. SVR organizeaza cea de a doua proiectie in Romania a documentarului Pamantenii, un film despre filosofia acestui stil de viata. Dur dar realist, documentarul prezinta, prin imagini surprinse cu camera ascunsa, modul in care sunt tratate animalele pentru hrana, moda, distractie sau experimente stiintifice.

Proiectia va avea loc vineri, 8 octombrie orele 19.00, la Club Mandala, partenerul nostru in organizarea acestui eveniment. INTRAREA este LIBERA.

Grupul de actiune si discutii pe drepturile animalelor va organiza o prima intalnire pe 7 octombrie la ora 20, la Biblioteca Alternativa. Vom cunoaste oameni interesati de aceasta tema – din punct de vedere al intersectiilor intre discriminari si opresiuni, intr-un context mai larg al problemelor sociale si violentei care afecteaza atat animalele cat si oamenii si mediul inconjurator – si vom incepe sa discutam posibile activitati a caror abordare sa fie cat mai nuantata: dezbateri, lecturi critice, publicarea unor texte, actiuni concrete.

Nu in ultimul rand, anuntam campania de informare asupra avantajelor unui stil de viata vegetarian , prin distribuire de materiale informative.

Societatea Vegetarienilor din Romania a fost infiintata la Cluj in 1991. In prezent are peste 800 de membri. SVR desfasoara activitati de promovare a unui stil de viata vegetarian, informand atat asupra avantajelor personale ale celor ce urmeaza o astfel de dieta, dar si a impactului pozitiv asupra mediului, animalelor si planetei in general.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.svr.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *